iPhone 15 Pro Max nieuwe actieknop

Apple: iPhone 15 Pro kan verkleuren door vingerafdrukken (maar het is tijdelijk)

Vingerafdrukken kunnen tijdelijk de kleur van het titanium frame van de iPhone 15 Pro-modellen veranderen, zegt Apple. Schoonmaken van het toestel brengt de kleur weer terug naar de originele staat. 

Apple heeft een supportpagina over het schoonmaken van verschillende iPhone-modellen. Hieraan is nieuwe informatie toegevoegd over de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max. Het bedrijf schrijft dat de ‘olie van je huid de kleur van de buitenrand tijdelijk kan veranderen’.

Vlekken op titanium rand iPhone 15 Pro

Dit heeft te maken met de keuze voor een titanium behuizing. De iPhone 14 Pro-modellen hadden nog een rand van roestvrij staal. Titanium is lichter dan roestvrij staal en zou door de matte afwerking minder vingerafdrukgevoelig moeten zijn. Het lijkt er echter op dat je in plaats van vingerafdrukken last kunt krijgen van verkleurde vingervlekken op de nieuwe Pro-uitvoeringen. Dit bleek ook al uit onze eerste indruk van de iPhone 15 (Pro). Bij het Pro-model zijn op de titanium rand verkleuringen te zien.

iPhone 15 eerste indruk: knoppen

Bekijk ook

iPhone 15 Pro met titanium behuizing: dit moet je weten over het nieuwe materiaal

De iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max hebben een behuizing van Grade 5 Titanium. Wat is dit materiaal en wat zijn de voor- en nadelen?

Verkleuring op zijkanten, niet op achterkant

YouTuber Andrew Clare deelt foto’s van de verkleuringen op de titanium zijkanten van de iPhone 15 Pro. Daarop zijn zowel vlekken te zien op het blauwe model als op de naturel uitvoering van het toestel. Op de achterkant van het toestel zal je waarschijnlijk niet snel last hebben van de vlekken. Die is namelijk nog steeds van matglas.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Schoonmaken verhelpt de problemen

De verkleuring is volgens Apple tijdelijk van aard en treedt alleen op als je de iPhone 15 Pro-toestellen zonder beschermhoes gebruikt. Door het toestel schoon te maken met een licht vochtige, zachte (microvezel)doek wordt het oorspronkelijke uiterlijk hersteld.

Apple’s aanbevelingen voor het schoonmaken van de iPhone 15 Pro-modellen zijn hetzelfde als bij andere iPhones. Er wordt aangeraden alle kabels los te trekken voor iedere schoonmaakbeurt en het gebruik van schoonmaakmiddelen en perslucht te vermijden.

Bekijk ook

iPhone 15 of iPhone 15 Pro gekocht? Doe deze 9 dingen eerst!

Heb je net een iPhone 15 of iPhone 15 Pro (Max) gekocht? Dan zijn er misschien wat dingen waar je even aan moet wennen of die je meteen moet instellen. Wat moet je eerst doen na het uitpakken?

iPhone 15 Pro

De iPhone 15 Pro is het 6,1-inch topmodel van de 2023 iPhones, bedoeld voor veeleisende gebruikers. De iPhone 15 Pro heeft een 6,1-inch always-on display en een verbeterde camera. Ook is het design vernieuwd, want hij is gemaakt van titanium met iets rondere randen aan de zijkant. Nieuw is de actieknop, in plaats van de mute-schakelaar. De Lightning-poort is vervangen door usb-c met Thunderbolt-specificaties. Je vindt op dit toestel enkele geavanceerde opties die je niet op de gewone standaard iPhone 15 vindt. Ontdek de iPhone 15 Pro abonnementen of kijk wat de prijzen zijn van de iPhone 15 Pro als los toestel. Lees ook onze review van de iPhone 15 Pro.

iPhone 15 Pro

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.