iPhone 14 Pro camera lenzen

Reacties voor: Problemen met iPhone 14: de eerste bugs zijn inmiddels opgelost

Gebruikers melden de afgelopen dagen diverse problemen met de iPhone 14-serie, met name bij de iPhone 14 Pro-modellen. Zo heeft de iPhone 14 Pro last van een rammelende camera bij veel apps van derden en werkt gps in sommige gevallen niet.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 36 reacties

  1. Hier iPhone 14 Pro. Heel soms hoor ik de camera een tik geven.
    Maar echt rammelen heb ik nog niet ondervonden.
    Verder nog niet veel bugs tegen gekomen.

  2. Heb bij de iPhone 13 Pro ook problemen gehad met iOS 16 er op zetten. De download ging goed maar met opstarten bleef de iPhone in een bootloop. Ook de gps is hij nu vaak kwijt. Ligt dit aan iOS 16??

  3. Da’s een lekker vooruitzicht om’m in de houder op de motor te zetten 😱

  4. Herkenbaar. Hier leek de iPhone 14 pro ook ‘dood’ na overzetten backup. Bij mij werd niet eerst ios 16.0.1 geïnstalleerd dus dat leek het probleem.
    Geforceerde reboot en iphone werkte weer. Apple watch koppeling mislukte daarna wel. Deze ‘handmatig’ gewist en gekoppeld. Hierna kon ik backup terug zetten.
    Lijkt een kleine bug.

  5. Hier iPhone 14 pro Max. Geen een probleem alles doet gewoon normaal. Heb ik geluk? Of..

  6. Met mijn iPhone 14pro geen hinder ondervonden met de update 16.0.1, geen GPS of camera problemen.
    Ook geen camera problemen bij de nieuwe Camera+ app.
    Ik heb geen beta iOS geïnstalleerd of geïnstalleerd gehad.

  7. @Erik: gps zal vast een ios16 probleem zijn. Ik heb op mijn iPhone 11 regelmatig dat het weerscherm leeg is omdat ie locatie niet pakt

  8. Bij mijn 14 pro ook het probleem gehad dat hij ‘dood’ leek na het overzetten van de data van mijn vorige iPhone. Was wel even schrikken. Na een harde reset werkte alles gelukkig weer als normaal. Sindsdien geen problemen meer gehad.

  9. Hier geen vastlopers met terugzetten. Wel was m’n whatsapp leeg na het terugzetten van de reservekopie. Daarna nogmaals terug gezet en werkte het wel. Echter kon ik toen m’n watch niet meer koppelen. Gewist en opnieuw gekoppeld, gelukkig wel reservekopie terug kunnen zetten.

  10. Mijn iphone 14 pro zijn simkaart schuifje steekt beetje uit. Is echt minimaal, maar als je met je vinger over de zijkant gaat voel je het duidelijk. In de winkel had de verkoper ook zelf een pro toestel besteld, deze had hetzelfde ‘probleem’. En alle pro toestellen die hij had ingesteld laatste dagen waren ook zo volgens hem. Het pro max toestel op display in de winkel had het dan weer niet.

    Nog iemand dit probleem ?

  11. @Mitchel: Ik heb hem ook de pro Max. Alles liep soepel ook de Apple Watch zonder problemen overgezet. Geen camera tik. Heb wel filmpjes gezien op YouTube over de camera problemen bij TikTok Snapchat.

  12. Geen problemen bij installeren. Zorg wel dat je je oude iPhone nog even niet terugzet naar fabrieksinstellingen c.q wissen. Want handig om op terug te vallen bij terugzetten/activeren DigiD, bankieren, Telegram etc.

    Wel een probleempje ontdekt bij afspelen Spotify via Denon WiFi luidsprekers: het verticale volume instel balkje blijft ongeacht waar je bent opkomen en verdwijnen.

    Daarnaast worden in Mail iets te gemakkelijk mails verwijderd met swipen. Tikje te agressief.

  13. Hier een 14 pro overgezet (naast mijn 12 pro gelegd en alles draadloos direct overgezet).

    Hij liep inderdaad muurvast tijdens het overzetten. Werd ook heel warm (hij lag op Qi lader). Na hele harde reset naar 16.0.1 update uitgevoerd (er stond dat je naar 16.0 update ging doen).

    Daarna was alles overgezet. Echter, de belofte dat de meeste apps ingelogd blijven is niet ingelost. Ik moest in veel apps toch opnieuw inloggen (en niet alleen in bank apps die de device ID gebruiken en zien dat je op een nieuw device wil inloggen). Ik vind het enorm irritant als ik weer moet inloggen in een app die ik een paar weken niet heb gebruikt.

    Wegvallende GPS nog geen last van gehad.

    Snapchat gebruik ik niet, maar tot er een oplossing is zal ik voorzichtig zijn met 3rd part apps die de camera gebruiken.

    Het valt me wel op dat apps die de camera gebruiken om een pasje te scannen (bankier apps, bunq bijvoorbeeld) het pasje niet scherp krijgen als je hem ‘scant’. Je moet hem verder weg houden, maar dan vindt de app het pasje te klein. Met een 12 pro gaat dit wel goed. Zal wel met de nieuwe camera lenzen te maken te hebben.

  14. Hier een iPhone 14 Pro sinds launchday en ook wel tijdens Google Maps dat die het niet echt kon volgen.
    Liep zeg maar een beetje achter de feiten aan terwijl ik met mn 12Pro nooit last van heb gehad.
    14Pro zou zelfs betere GPS hebben (2 frequenties) maar lees dat met iOS 16.1 er meer mensen last van hebben.

    Hopelijk is het met een app-update / iOS beta update weer verholpen??

  15. Hier een 14 Pro. Ook een vastloper bij overdracht. Nu nog een probleem met het activeren van de ING app. De camera stelt niet scherp bij het scannen van een ID. Dit is volgens ING een bekend probleem bij de 14 serie…

  16. @Erik:

    Toevallig dat je dit gepost heb. Ik wilde zojuist exact hetzelfde probleem posten. Je merkt bij de ING app dat ie op een gegeven moment niet de juiste camera pakt om het document te scannen.

    Uiteindelijk opgelost door de paspoort optie te gebruiken en de NFC chip te scannen. Toen kreeg ik de App wel geactiveerd 🙂

  17. Bedankt, dat werkte ook niet bij mij. Uiteindelijk ID kaart gescand en foto van paspoort gemaakt….

    @Electrifying:

  18. Ik heb bij mijn IPhone 11 Pro last na de iOS 16 update dat de telefoon blijft rebooten. Geprobeerd om naar fabriekinstellingen te gaan en opnieuw te downloaden, maar daarna blijf ik dezelfde problemen houden. Heeft iemand een oplossing voor mij?

  19. Origineel geplaatst door @rno
    Da’s een lekker vooruitzicht om’m in de houder op de motor te zetten 😱

    Dat wordt sowieso afgeraden ivm trillingen

  20. Dat probleem had ik ook. Het paspoort bleek de oplossing ipv het rijbewijs. Dat kreeg ik met geen mogelijkheid scherp in beeld.

    Origineel geplaatst door Erik
    Hier een 14 Pro. Ook een vastloper bij overdracht. Nu nog een probleem met het activeren van de ING app. De camera stelt niet scherp bij het scannen van een ID. Dit is volgens ING een bekend probleem bij de 14 serie…

  21. @Leon: naar Card services gaan en laten resetten of bij  store

  22. Hmmm interessant! De reden dat ik nu een iPhone 14 Pro heb is de trillende camera op de iPhone 8 na de laatste update van iOS. De 8 was niet kapot te krijgen maar dat trillende gedoe was wel een flinke irritatie! Nu met de iPhone 14 merk ik niks, gelukkig… ik hoop dat het zo blijft!

    En verder doet echt alles het hier, geen gps en wifi probleem, geen enkele app die hapert, ben dik tevreden! Ook vandaag in Spanje nog niks geks ervaren.

  23. (Red.) Artikel bijgewerkt met nieuwe problemen met de Camera-app en AirDrop. Ook hebben we toegevoegd dat de eerste update die problemen met de rammelende camera en vastlopers bij het overzetten op moet lossen, binnenkort verschijnt.

  24. De bovenste camera op de 14 pro wordt niet de gebruikt door de eigen camera app bij het maken van een foto. Bij video wordt deze wel gebruikt.

  25. Origineel geplaatst door Erik
    Heb bij de iPhone 13 Pro ook problemen gehad met iOS 16 er op zetten. De download ging goed maar met opstarten bleef de iPhone in een bootloop. Ook de gps is hij nu vaak kwijt. Ligt dit aan iOS 16??

    Ik herken dezelfde problemen bij de upgrade naar iOS 16 op mijn iPhone XR

  26. Probleem bij mij (Pro Max) is dat na opladen, wordt het scherm flink gedimd… 0%. Ik moet hem zelf terug zetten naar mijn instellingen van ongeveer 50%.
    Las dat soms, als het te warm wordt, dat dit kan gebeuren maar de telefoon voelt helemaal niet warm na opladen.

    Alle instellingen lijken wel te kloppen 🤷🏼‍♂️

  27. @Timo: Simkaart? Dus niet alleen Esim?

  28. Hier problemen met de MagSafe van de iPhone 14 Pro. Kaarthouder van Apple die prima stevig vast bleef zitten op de iPhone 12 laat op de 14 Pro al gemakkelijk los. Lijkt alsof het magnetisch veld een stuk minder sterk is dan bij de vorige toestellen.

    Meer mensen met dit probleem? En denken jullie dat dit software-matig op te lossen is?

  29. Hier iPhone 14 Pro…

    Vastlopen na het overzetten van alle gegevens vanaf de oude telefoon had ik ook. Even drukken op de volume-omhoog, daarna volume naar beneden. En vervolgens de aan/uit knop ingedrukt houden en hij start weer normaal op.

    Het trillen van de camera hoor ik soms bij het opstarten van Snapchat. Alleen bij het opstarten heel even. Verder werkt de camera prima.

    Ik had hiervoor een iPhone 11 Pro. Veel snelheidsverschil merk ik nog niet echt. Ik ben er wel heel tevreden mee hoor. Mijn vriendin had een iPhone 6 en krijgt nu mijn ‘oude’ toestel en die was wel echt aan een andere toe.

  30. Iphone 14 pro 128gb gelukkig geen van de genoemde problemen. Had zelf eerst de update gedaan naar 16.0.1 en daarna backup teruggezet via de macbook. Wat mij wel opvalt is dat ik bij hetzelfde gebruik aan het eind van de dag. zo’n 15% minder batterij over heb dan de iPhone 12 pro. Hoop dat ze daar ook iets op vinden.

  31. Was toch weer zo’n geweldige nieuwe mobiele telefoon volgens de redactie van iCulture, helaas!
    Ikzelf word zo langzaam aan moe van al die ronkende teksten over wat ik allemaal moet weten over de nieuwste apparaten van Apple.
    Eerst zien dan geloven is mijn devies.

  32. Hier zojuist de eerste vastloper gehad op m’n 14 Pro 🙁

    Scherm was zwart (ondanks always on), reageerde nergens meer op. Connectie met m’n iMac via een kabel lukte dus hij stond nog wel aan.
    Moeten herstarten met volume omhoog, volume omlaag, powerknop ingedrukt houden tot je het Apple logo ziet.

  33. @Strebor: het probleem met het scannen van je identiteitsbewijs voor de Ing app heb ik dus ook. Camera iphone 14 pro max stelt niet scherp, ook niet na een groot aantal pogingen. Gevolg : activeren van de mobiele Ing app kan ik dus niet. Vervelend genoeg als je regelmatig de Ing app gebruikte. Doe het nu met mn oude iphone xs Max maar dat moet wat mij betreft volgende week na de update niet meer nodig zijn. Die 14 pro max is een schoonheid en daar wil ik volop van kunnen genieten

  34. (Red.) Artikel bijgewerkt na verschijnen van iOS-update met de eerste oplossingen voor problemen.

  35. (Red.) Artikel bijgewerkt na verschijnen van iOS 16.0.3.

  36. @Jorden: Dit heb ik dus nog steeds, ondanks iOS 16.02
    Vanochtend ging mijn wekker niet af en gelukkig werd ik wakker. iPhone lag aan de oplader maar met zwart scherm. Reboot moeten doen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.