iPhone 14 Pro doosje

Goed om te weten: je nieuwe iPhone 14 heeft eerst nog een update nodig

iOS 16.0.1 speciaal voor iPhone 14
De iPhone 14 heeft op de dag van release nog een update nodig. Er zit een eerdere versie van iOS 16 op, waardoor je nog niet meteen aan de slag kan met je nieuwe iPhone. De nieuwere versie in de vorm van iOS 16.0.1 lost een paar specifieke bug op.

Update 15 september 2022: Inmiddels is duidelijk dat Apple nog een update uitgebracht heeft, speciaal voor de iPhone 14-modellen. Het gaat om iOS 16.0.1, met buildnummer 20A371. Ook de releasenotes zijn inmiddels bekend:

This update is recommended for all users and provides important bug fixes for your iPhone including the following:

  • Fixes an issue with activation and migration during set up of iPhone 14 and iPhone 14 Pro
  • Photos may appear soft when zooming in landscape orientation on iPhone 14 Pro Max
  • Enterprise single sign-on apps may fail to authenticate

Zoals je ziet bevat deze update dezelfde verbetering voor foto’s op de iPhone 14 Pro Max waar we eerder al over schreven, verderop in dit artikel. Maar nu is dus duidelijk dat je niet een nieuwere versie van iOS 16.0 op de iPhone 14-serie kan installeren, maar dat het gaat om een hele nieuwe update in de vorm van iOS 16.0.1. Het is op dit moment nog niet duidelijk of deze versie ook nog naar alle andere iPhones komt of dat deze meteen naar iOS 16.0.2 gaan.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 14 september
Apple levert de nieuwe iPhones altijd standaard met de nieuwste iOS-versie. In het geval van de iPhone 14 is dat iOS 16. Maar de ene iOS 16 is de andere niet. Op de iPhone 14-serie blijkt een iets oudere versie van iOS 16 geïnstalleerd te staan, zo ontdekte het Twitter-account @AppleSWUpdates. Je moet daarom eerst nog even een iOS-update op je iPhone 14 zetten voordat je hem echt kan gebruiken.

iOS 16-update staat klaar voor iPhone 14

Zodra je je nieuwe iPhone uitgepakt hebt, is het uiteraard tijd om de gegevens van je oude iPhone over te zetten. Je kan eenvoudig een iCloud-backup overzetten of de gegevens direct van de ene iPhone naar de andere te zetten. Maar je bent dan nog niet klaar: er staat zeer waarschijnlijk een nieuwere iOS-update voor je klaar.

iPhone 14 en iPhone 14 Pro

De iPhone 14-modellen worden namelijk uitgebracht met een eerdere versie van iOS 16. Het gaat hier wel gewoon om iOS 16.0, maar met een zogenaamde eerdere buildnummer. Dit buildnummer geeft aan welke variant van iOS 16 op je toestel staat. Hoewel niet bekend is welk buildnummer voorgeïnstalleerd staat op de iPhone 14, hebben we wel al de iPhone 14-specifieke releasenotes van de update die voor deze modellen klaar staat. Deze releasenotes luiden als volgt:

This update provides bug fixes for your iPhone and addresses an issue that may cause some photos to appear soft when zooming in landscape orientation on iPhone 14 Pro Max.

Hoewel er dus over een specifiek probleem op de iPhone 14 Pro Max gesproken wordt, wordt de update aangeboden op alle iPhone 14-modellen. We weten wel dat het buildnummer van de nieuwe versie (20A362) gelijk is met de definitieve release van iOS 16 die op 12 september voor iedereen uit kwam. Omdat de versie die op de iPhone 14-serie staat ouder is, raden we aan om meteen te updaten naar de nieuwste versie (20A362). Mogelijk biedt Apple deze nieuwere versie al aan bij het installatieproces. Is dat niet het geval, dan kun je updaten via Instellingen > Algemeen > Software-update.

Behalve voor de iPhone 14, zou er op de dag van de release ook een update klaar staan voor de Cellular-uitvoering van de Apple Watch Series 8. Deze krijgt volgens hetzelfde account een update naar buildnummer 20R364. Gek genoeg is dat een nieuwere build dan degene die Apple afgelopen maandag uitbracht (20R361).

Bekijk ook

Gegevens overzetten naar je nieuwe iPhone: zo werkt het

Ben je overgestapt naar een nieuwe iPhone? Gefeliciteerd! Maar hoe zet je alle gegevens veilig over? Dat vertellen we je in dit artikel. We laten je zien hoe de iPhone-migratie werkt.

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 15 september: Meer informatie toegevoegd over de speciale iOS 16.0.1-update voor iPhone 14-gebruikers.

iPhone 14

De iPhone 14 is de nieuwe 6,1-inch iPhone van 2022. Het is de opvolger van de iPhone 13. De iPhone 14 heeft een verbeterde camera voor foto's bij weinig licht en een nieuwe frontcamera. Hij is beschikbaar in zes kleuren, blauw, paars, middernacht, sterrenlicht, rood en sinds voorjaar 2023 in geel. Je kunt kiezen voor een losse iPhone 14 of alles via je provider laten regelen met een iPhone 14 abonnement. Lees meer over de 2022 iPhone line-up.

iPhone 14

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.