iOS 16 Update

Apple brengt iOS 16.0.2 uit met bugfixes: deze problemen zijn nu opgelost

Apple heeft iOS 16.0.2 uitgebracht voor iedere geschikte iPhone met iOS 16. De update lost bugs op die in de eerste versie van iOS 16 naar voren gekomen zijn.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Op 12 september bracht Apple iOS 16 uit voor de iPhones vanaf de iPhone 8. Bij de release van de iPhone 14 kregen die modellen al de eerste update naar iOS 16.0.1. Daarin zaten de eerste bugfixes die specifiek voor die iPhones bedoeld waren. Nu heeft Apple iOS 16.0.2 uitgebracht die voor alle geschikte iPhones te downloaden is.

iOS 16.0.2 beschikbaar

iOS 16.0.2 is de eerste update voor alle iOS 16-toestellen die de eerste bugs en problemen op moet lossen. De afgelopen dagen doken er al meerdere bugs en problemen in iOS 16 op. Hoewel gebruikers vooral problemen meldden als gevolg van gewijzigde of verwijderde werking, zijn er ook een paar bugs die per ongeluk meegekomen zijn in de iOS 16-update. Apple had al beloofd dat er een update aan zou komen en dit zijn de drie belangrijkste problemen die nu zijn opgelost:

 • Een probleem met de trillende camera in de iPhone 14 Pro (Max)
 • Het scherm kon mogelijk zwart worden bij het instellen van de iPhone 14
 • Het probleem met de veelvuldige melding voor toestemming tot plakken vanuit het klembord

iOS 16 Update

Releasenotes iOS 16.0.2

Dit zijn de officiële releasenotes van iOS 16.0.2, waar ook nog wat meer problemen verholpen zijn:

Deze update biedt probleemoplossingen en belangrijke beveiligingsupdates voor je iPhone, waaronder:

 • De camera kon trillen en onscherpe foto’s produceren bij het maken van foto’s met bepaalde apps van derden op de iPhone 14 Pro en de iPhone 14 Pro Max
 • Het scherm werd mogelijk volledig zwart tijdens de configuratie van het apparaat
 • Bij het kopiëren en plakken tussen apps werd er mogelijk vaker dan verwacht een vraag om toestemming weergegeven
 • Na opnieuw opstarten was het mogelijk dat VoiceOver niet beschikbaar was
 • Er is een probleem verholpen waarbij invoer via aanraken niet werkte op bepaalde iPhone X-, iPhone XR- en iPhone 11-schermen nadat er onderhoud was gepleegd

Informatie over de beveiligings­aspecten van software-updates van Apple vind je op deze pagina:
https://support.apple.com/kb/HT201222

iOS 16.0.2 downloaden

Om iOS 16.0.2 te downloaden, doe je het volgende:

 1. Ga op je iPhone naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Wacht tot de update in beeld verschijnt.
 2. Tik op Download en installeer.
 3. Wacht tot je toestel opnieuw is opgestart en de installatie voltooid is.

Je kunt de update ook uitvoeren via iTunes of de Finder. Sluit daarvoor je iPhone of iPad met een kabel aan aan je Mac of pc en open iTunes of de Finder in macOS Catalina en nieuwer. Klik op je aangesloten apparaat en kies voor Zoek naar update. De update wordt vervolgens gedownload en daarna op je toestel geïnstalleerd.

Bekijk ook

iPhone updaten: zo kun je de nieuwste iOS-versie installeren

Hoe kun je de software op je iPhone bijwerken naar de nieuwste versie van iOS? In deze tip leggen we uit hoe de iPhone updaten werkt, met of zonder computer.

Wil je geen beta’s meer ontvangen? Vergeet je niet af te melden voor het betaprogramma mocht je geen beta meer willen draaien.

Bekijk ook

Zo kun je je afmelden voor de beta's van iOS, watchOS, macOS en tvOS

Als je geen publieke betaversies van iOS, iPadOS, watchOS, macOS en tvOS meer wilt installeren, kun je je hiervoor eenvoudig afmelden. In deze tip leggen we uit hoe je dit doet.

Waarom zie ik de update (nog) niet?
Het kan soms even duren voordat jij de update op jouw toestel te zien krijgt. Dat heeft ermee te maken dat Apple deze updates gefaseerd uitrolt. Hoe dit zit lees je in dit artikel: Dit is waarom het langer duurt voordat iOS-updates automatisch geïnstalleerd worden. Als het na een tijdje nog niet lukt om iOS te updaten, lees dan ons artikel over iOS-installatieproblemen.

Bekijk ook

iOS-update installeren lukt niet: hoe los je dit op?

Loop je tegen iOS installatieproblemen aan bij de nieuwste iOS-update? Verschijnt de nieuwste iOS-update niet op je iPhone? Wij helpen je op weg als iOS-updates downloaden en installeren niet lukt en als er andere problemen optreden.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Reacties: 37 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.