iPhone 13 Pro concept met camera.

Gerucht: ‘iPhone 13 Pro krijgt voor het eerst ultragroothoeklens met autofocus’

De iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max krijgen voor het eerst een ultragroothoeklens met autofocus, zo beweert een bekende Apple-analist.

Over de iPhone 13-camera hebben we al gezegd en geschreven de afgelopen maanden. Apple gaat geen enorm grote verbeteringen doorvoeren, maar past op een aantal relevante punten wel wat specificaties aan met als gevolg mooiere foto’s. Eén van die verbeteringen is de komst van autofocus op de ultragroothoeklens in de iPhone 13 Pro, zo beweert Apple-analist Ming-Chi Kuo.

‘Ultragroothoeklens met autofocus in iPhone 13 Pro’

Al eerder waren er geruchten over een verbeterde ultragroothoeklens in de iPhone 13. Het ging toen onder andere over een verbeterd diafragma, zodat foto’s met weinig licht er mooier uit zien. Nu zegt de analist dat daar dus de autofocus bij komt.

De huidige iPhones met ultragroothoeklens hebben een zogenaamde fixed-focus lens. Dat betekent dat deze lens niet kan scherpstellen op één bepaald object. Met autofocus kan dat wel, zoals je dat misschien ook al gewend bent van de andere lenzen. Je kan bij de huidige ultragroothoeklens wel een focuspunt aantikken, maar de camera past daar dan voornamelijk de belichting op aan.

Daarnaast gaat de lens van vijf naar zes elementen, zoals we eerder al eens schreven. Deze verbeteringen in de ultragroothoeklens vind je straks alleen bij de iPhone 13 Pro, zo zegt Ming-Chi Kuo. Eerdere analisten beweerden dat alle modellen verbeteringen kregen in de ultragroothoeklens.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juni 2021, 9:06
Via Via 9to5Mac
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max
Devices iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max, iPhone 2021
4 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.