iPhone 13 Pro concept met camera.

Gerucht: ‘iPhone 13 Pro krijgt voor het eerst ultragroothoeklens met autofocus’

De iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max krijgen voor het eerst een ultragroothoeklens met autofocus, zo beweert een bekende Apple-analist.

Over de iPhone 13-camera hebben we al gezegd en geschreven de afgelopen maanden. Apple gaat geen enorm grote verbeteringen doorvoeren, maar past op een aantal relevante punten wel wat specificaties aan met als gevolg mooiere foto’s. Eén van die verbeteringen is de komst van autofocus op de ultragroothoeklens in de iPhone 13 Pro, zo beweert Apple-analist Ming-Chi Kuo.

‘Ultragroothoeklens met autofocus in iPhone 13 Pro’

Al eerder waren er geruchten over een verbeterde ultragroothoeklens in de iPhone 13. Het ging toen onder andere over een verbeterd diafragma, zodat foto’s met weinig licht er mooier uit zien. Nu zegt de analist dat daar dus de autofocus bij komt.

Bekijk ook

Gerucht: 'iPhone 13 krijgt betere ultragroothoeklens voor mooiere foto's bij weinig licht'

Analisten denken dat alle iPhone 13-modellen een betere ultragroothoeklens krijgen met een groter diafragma. Dit levert vooral betere foto's op bij slechtere lichtomstandigheden.

De huidige iPhones met ultragroothoeklens hebben een zogenaamde fixed-focus lens. Dat betekent dat deze lens niet kan scherpstellen op één bepaald object. Met autofocus kan dat wel, zoals je dat misschien ook al gewend bent van de andere lenzen. Je kan bij de huidige ultragroothoeklens wel een focuspunt aantikken, maar de camera past daar dan voornamelijk de belichting op aan.

Daarnaast gaat de lens van vijf naar zes elementen, zoals we eerder al eens schreven. Deze verbeteringen in de ultragroothoeklens vind je straks alleen bij de iPhone 13 Pro, zo zegt Ming-Chi Kuo. Eerdere analisten beweerden dat alle modellen verbeteringen kregen in de ultragroothoeklens.

Bekijk ook

Alle nieuwe iPhone 13 camerafuncties op een rij

Wat kunnen we dit jaar verwachten van de iPhone 13-camera's? Kom je als (hobby)fotograaf goed uit de voeten? We zetten de specs en upgrades van de iPhone 13-camera voor je op een rij.

Actuele iPhone 13 Pro deals

iPhone 13 Pro Max

Lees alles over de iPhone 13 Pro Max, het grootste toestel van 2021. We hebben aparte pagina's over een losse iPhone 13 Pro Max kopen en bij de providers vind je informatie over de iPhone 13 Pro Max abonnementen. De iPhone 13 Pro Max is inmiddels opgevolgd door de iPhone 14 Pro Max, maar hij is bij sommige webwinkels en providers nog gewoon verkrijgbaar.

iPhone 13 Pro Max

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.