iPad Pro Smart Keyboard Folio.

Gerucht: ‘Apple brengt iPad Pro-toetsenbord met trackpad in 2020 uit’

Apple zou plannen hebben om een Smart Keyboard-toetsenbord met ingebouwd trackpad voor de iPad Pro uit te brengen. Deze zou later in 2020 op de markt komen.

Volgens bronnen die op de hoogte zijn van de plannen van Apple, is het toetsenbord vooral bedoeld om de iPad beter te positioneren tegenover concurrenten. Het toetsenbord zou momenteel op het punt staan om in massaproductie te gaan. De meeste geruchten gaan er vanuit dat de iPad Pro in het voorjaar van 2020 een update krijgt, maar volgens dit nieuwe gerucht zou het toetsenbord pas later volgen. Dat zegt The Information. Mogelijk moeten er voor het trackpad aanpassingen in de software worden gedaan en het meest logische moment daarvoor is in september, met de komst van iPadOS 14.


Apple zou al jarenlang bezig zijn met een dergelijk iPad-toetsenbord. Er is onder andere gekeken naar een model met capacitieve toetsen, die zich gedragen als een mechanisch toetsenbord, maar die met sensoren werken.
Apple zou het toetsenbord willen maken van hetzelfde materiaal als het bestaande Smart Keyboard Folio van de iPad Pro. De indeling zou gelijk zijn aan die van de MacBook Air, dus met een trackpad en daarboven een toetsenbord.

Smart Keyboard Folio voor iPad (Pro)

Een trackpad betekent ook dat je de cursor nauwkeurig kunt aansturen. Momenteel regel je dit nog via de Toegankelijkheid, maar met een trackpad zou je veel nauwkeuriger kunnen richten dan met een vinger. Dit kan bij creatieve toepassingen handig zijn.

De iPad Pro 2020 zelf zou grotendeels hetzelfde uiterlijk kunnen krijgen als zijn voorganger, met een wat hoekige zijkant. Wel wordt er gesproken over een glazen achterkant en gebruik van een Mini LED-scherm. Andere specs zijn zoals verwacht: een A13X-chip en een schermgrootte van 11-inch en 12,9-inch. De camerabult zou voortaan vierkant kunnen worden, met een drielenzen-systeem zoals op de iPhone 11 Pro.

Bekijk ook

iPad Pro 2020: alles over deze krachtige tablet voor professionals

De iPad Pro 2020 is de krachtige iPad voor professionals. Voor mensen die veel moeten thuiswerken en geen normale computer hebben kan het een uitkomst zijn. Hij is verkrijgbaar vanaf €899. Dit zijn alle vernieuwingen in de iPad Pro 2020!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer. De nieuwste generatie is de iPad Pro 2022.

iPad Pro
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.