Crossy Road Castle

Crossy Road Castle komt naar Apple Arcade

Het is alweer vijf jaar geleden dat Crossy Road op de iPhone verscheen. Binnenkort komt er een nieuwe variant aan, die exclusief op Apple Arcade te spelen is. Crossy Road Castle is geschikt voor 4 lokale spelers.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Opvolger voor Crossy Road

Crossy Road is een van de bekendste games op de iPhone en verscheen later ook op de Apple TV en andere platformen. Heb je de game helemaal uitgespeeld, dan heb je nu iets om naar uit te kijken. Ontwikkelaar Hipster Whale heeft aangekondigd dat Crossy Road Castle eraan komt. Het is voorlopig alleen speelbaar via Apple Arcade. Je krijgt willekeurig gegenereerde levels en speelt met maximaal 4 mensen tegelijk in deze Frogger-achtige games. Het gaat om een 2D multiplayer platformgame waarbij je moet proberen om gevaarlijke obstakels te vermijden, deze keer in een kasteel met willekeurig gegenereerde kamers.

Crossy Road Castle

De game verandert dynamisch op basis van het aantal spelers. Ben je alleen, dan krijg je alleen obstakels te zien die je in je eentje kunt klaren. Speel je met meerdere mensen, dan maakt het niet uit of ze op de iPhone, iPad, Mac of Apple TV meedoen, het kan allemaal tegelijk. Spelen tegen je Android-vrienden kan uiteraard niet, vanwege de exclusieve deal met Apple Arcade. Wel is Crossy Road geschikt voor controllers van externe partijen, waaronder de Xbox Wireless Controller die sinds gisteren in de Apple Stores ligt.

Crossy Road Castle

Omdat het in Apple Arcade beschikbaar is krijg je geen reclames te zien en zijn er ook geen in-app aankopen. De visuele stijl is hetzelfde gebleven, maar je kan wel op nieuwe manieren gaan spelen. In het kasteel kom je allerlei uitdagingen tegen, terwijl je munten en andere items verzamelt en ondertussen naar de uitgang zoekt. Er is keuze uit meerdere karakters, waaronder een kip, kat en eend.

De game komt volgens de makers “binnenkort” uit, al is er nog geen specifieke releasedatum gegeven door Hipster Whale. Apple Arcade is nu live op iOS, macOS en tvOS, al wisselt het aanbod wel per apparaat. Op de iPhone en iPad heb je de meeste keus. Er zullen uiteindelijk meer dan 100 games beschikbaar zijn voor het einde van het jaar en er worden elke maand nieuwe toegevoegd. Je betaalt €4,99 per maand voor een gezin van maximaal zes. De eerste reacties zijn positief: er is nu al veel keuze en de games zijn kwalitatief goed. Bovendien heb je niet te maken met advertenties en extra aankopen. Zowel zelfstandige ontwikkelaars als grote namen doen eraan. mee.

Apple’s Texas Hold’em nu op de iPad

Hou je van games, dan vind je het misschien nog interessant om te weten dat Apple’s eigen Texas Hold’em game nu op de iPad speelbaar is. Gek genoeg koos Apple ervoor om de eigen game niet in Apple Arcade op te nemen. De game bestaat al sinds 2006 op de iPod en is sinds afgelopen zomer weer terug op de iPhone.

Apple Texas Hold-em iPad

Nu is er ook een iPad-versie, die je dus wel handmatig moet installeren. Dit casinospel biedt twee opties voor multitasking: je kunt het schermvullend spelen of met Split View of Slide Over tegelijk iets anders doen. Je kunt kiezen uit 24 computer-tegenspelers, of maximaal 8 vrienden via Wi-Fi. Verder heb je keuze uit 10 locaties, ook bekende goksteden zoals Las Vegas en Macau.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 oktober 2019, 12:03
Categorie Apps
Onderwerpen apple arcade, games

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.