Magic Keyboard 2021

Apple bevestigt: 12,9-inch iPad Pro 2021 werkt met eerdere Magic Keyboard voor iPad

Maar sluit mogelijk niet perfect aan

De nieuwe 12,9-inch iPad Pro is iets dikker dan z'n voorganger, maar werkt gelukkig nog wel met het huidige Magic Keyboard. Maar de hoes sluit gesloten mogelijk niet helemaal goed aan.
Stijn Neeleman - · Laatst bijgewerkt:

Het scheelt niet veel, maar de nieuwe 12,9-inch iPad Pro 2021 met Liquid XDR-scherm is wat dikker vergeleken met de Pro van vorig jaar. Veel mensen vroegen zich hierdoor af: past de oudere Magic Keyboard-hoes nog op de nieuwe iPad Pro? In een supportartikel bevestigt Apple dat vorige versie van de hoes gewoon werkt, al moet je geen dikke screenprotector op je iPad Pro plakken.

Vorige generatie Magic Keyboard werkt met nieuwe iPad Pro

Tijdens het Spring Loaded-event kondigde Apple de tweede generatie van het Magic Keyboard voor de iPad Pro 12,9-inch aan. Qua functionaliteit zijn er echter geen verschillen tussen de oude en nieuwe variant. De zogenoemde tweede generatie is alleen meer op maat is gemaakt voor het nieuwe 12,9-inch iPad Pro 2021-model. Wanneer je de eerste generatie van de hoes gebruikt voor de 2021-variant van de 12,9-inch iPad Pro, kan het daardoor voorkomen dat de hoes niet goed dichtgaat. Dit kan helemaal het geval zijn als je een screenprotector gebruikt. Dit zegt Apple er over op de supportpagina:

The first generation of the Magic Keyboard (A1998) is functionally compatible with the new iPad Pro 12.9-inch (5th-generation) with Liquid XDR display. Due to the slightly thicker dimensions of this new iPad Pro, it’s possible that the Magic Keyboard may not precisely fit when closed, especially when screen protectors are applied.

De vorige generatie van de iPad Pro 12,9-inch was 5,9 millimeter dik, terwijl de huidige vijfde generatie 6,4 millimeter meet. Het verschil in dikte is dus maar zo’n 0,5 millimeter. Bij de 11-inch variant bestaat dit verschil in dikte niet en zit de huidige hoes dus als gegoten om het vernieuwde model. Al met al is het dus een opluchting dat je niet per se een nieuw toetsenbord van €399,- hoeft te halen als je de nieuwe iPad Pro koopt.

iPad Pro met wit Magic Keyboard

Ben je dus van plan om de nieuwe 12,9-inch iPad Pro aan te schaffen en wil je die gaan gebruiken met je huidige Magic Keyboard? Volgens Apple zou dat moeten kunnen, mits je geen dikke screenprotector op je iPad plakt. Wil je de nieuwe iPad Pro pre-orderen? Lees er dan meer over in het onderstaande artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 april 2021, 11:38
Bron Bron Apple
Via Via 9to5Mac
Categorie Accessoires
Onderwerpen beschermhoes, magic keyboard
Devices iPad Pro 2021, Magic Keyboard iPad
1 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.