App Store suggesties

App Store toont nu zoeksuggesties in het Engels

Apple zorgt nu dat je sneller kunt zoeken in de App Store. Bij een zoekopdracht krijg je suggesties aan de hand van trefwoorden. Zo ontdek je makkelijker gerelateerde zoekwoorden.

Zoeksuggesties in App Store

Zoek je bijvoorbeeld ‘puzzle’, dan krijg je ook ‘kids’ en ‘blocks’ te zien in de Amerikaanse App Store. Bij het zoeken naar ‘photo’ geeft Apple de suggesties ‘collage’, ‘editor’ en dergelijke. De zoeksuggesties moeten het makkelijker maken om iets te vinden. Tik je op een van de suggesties, dan kun je nog dieper doorgaan met zoeken. Bij ‘music’ krijg je bijvoorbeeld ‘downloader’ en als je erop tikt krijg je de extra suggestie ‘offline’. Je kunt ook zoekbegrippen combineren, bijvoorbeeld ‘puzzle’, ‘jigsaw’ en ‘kids’ voor als je legpuzzels voor kinderen zoekt. Niet elke zoekactie levert meerdere suggesties op, maar het helpt je wel om gerichter te zoeken en het helpt je aan ideeën wat je nog meer zou kunnen zoeken.


De zoeksuggesties waren eerder maar voor een beperkte groep gebruikers te zien, als onderdeel van een test. Nu is de functie beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Australië, dus alleen in enkele landen waar Engels de voertaal is. In de Nederlandse en Belgische App Store hebben we de zoeksuggesties nog niet gezien.

App Store suggesties

Wat je wel te zien krijgt, ongeacht in welk land je zoekt, zijn de reclames op basis van zoekopdracht. Deze kun je niet uitschakelen en kunnen je op zich wel op het spoor brengen van een app die je niet kende. Maar de kans dat er een app met een groot marketingbudget (en een behoorlijk verdienmodel) achter zit, is aanwezig.

Meer App Store-tips lees je hier:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 april 2021, 9:21
Categorie Apps
Onderwerp app store
0 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.