Reacties voor: iOS 6 uitgelicht: Siri krijgt Nederlandse sportuitslagen, iPad-ondersteuning en meer

Apple introduceert in iOS 6 een aantal nieuwe functies voor Siri, waaronder de mogelijkheid om sportuitslagen op te vragen en een aantal nieuwe talen. Daarnaast werkt Siri ook op de nieuwe iPad. In dit artikel bespreken we alle nieuwe functies van Siri.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 14 reacties

  1. Kleine toevoeging voor de auto’s. Volgens mij had Apple afspraken met GM. Dat zou betekenen dat er nog een hele waslijst aan automerken toegevoegd kan worden.

  2. @WvB22: Ook gaat Mercedes met hun nieuwe A-klasse Siri integreren. Ze zijn alleen nog bezig om Siri op het scherm te laten verschijnen van de auto ipv nu alleen de stem kunnen horen.

  3. Hè, hè, eindelijk Spaans! Vond ‘t al vreemd dat dat er vanaf ‘t begin er niet bij zat, er zijn namelijk 400.000.000 mensen op deze aardkloot die Spaans spreken! En waarom wel Italiaans en geen Portugees? er zijn meer mensen die Portugees (denk aan Brazilië) spreken dan Italiaans. En jammer voor ons, maar denk dat ze voor die “paar” mensen die NL spreken, Siri niet daarmee zullen aanvullen.

  4. Zijn er mensen die nu een beta gebruiken die kunnen checken of je in Siri in het engels in Nederland een restaurant kan zoeken?

    Yelp is namelijk wel beschikbaar in Nederland!

  5. Vind het wel jammer dat er nog geen Nederlandse Siri ondersteuning is, maar ook wel weer begrijpelijk.

    Tis een relatieve grote investering voor maar heel weinig mensen. In een flinke wereldstad wonen al meer mensen dan in ons complete koude kikker landje.

  6. @UtregCity: Siri is al eerder voor Nederland aangekondigd 😉 het komt dus zeker wel en aangezien apple prima stemmen heeft aangeschaft voor de nederlandse taal vorig jaar lijkt het me niet lang duren

  7. Krijgen Nederlandse gebruikers nog steeds problemen met “sorry I can not provide maps and directions in the netherlands” of is dat opgelost?

    Ook bij, bijvoorbeeld find nearby mcdonalds

  8. @Ferry: Stemmen heeft aangeschaf? Van wie dan? Niet die van mij… Hahaha. Cool! 🙂

  9. Wat moet je zeggen om bijv. de resultaten van het EK te zien? Of die van de Eredivisie?

  10. Origineel geplaatst door hoi
    Wat moet je zeggen om bijv. de resultaten van het EK te zien? Of die van de Eredivisie?

    Ik denk dat SIRI kort kan zijn over de EK resultaten van het Nederlands elftal …. “I’m sorry, the Dutch team has zero results” 🙂

  11. Aangezien Nederlands pas op plek 40 staat van meeste gesproken taal, zal het nog wel ff duren denk ik.

    Ik denk dat ze nu eerst met een aantal Arabische landen gaan komen zoals Turkije.

  12. Origineel geplaatst door WvB22
    Kleine toevoeging voor de auto’s. Volgens mij had Apple afspraken met GM. Dat zou betekenen dat er nog een hele waslijst aan automerken toegevoegd kan worden.

    Wat ik zover weet.. zeiden ze dat in 2013 pas nl siri komt.

  13. Er mogen hier dan relatief weinig mensen wonen, Nederland is wel een behoorlijk rijk land. Veel mensen hier kunnen zich dus een iPhone 4S/new iPad permiteren. Daar moet ook zeker wel naar gekeken moeten worden. Daar komt nog eens bij dat siri al in het engels en duits beschikbaar is, beide germaanse talen net als nederlands. Nederlands ondersteunen zal daardoor denkik ook makkelijker gaan dan bijvoorbeeld Arabisch, waar nog veel minder in is geinvesteerd dan de germaanse talen.

    Dat is hoe ik erover denk, en denk daarom dat siri in het nederlands niet meer zo heel lang op zich zal laten wachten.

  14. @Nigel: Ik denk dat de Nederlandse versie van Siri ook spoedig aan zal komen. Daarbij zullen ze denk ik ook vlaams accent en zuid afrikaans erbij toevoegen. Want dat lijkt allemaal erg op elkaar.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.