Welke iOS 6-functies werken op welke iPad?

Welke iOS 6-functies werken op de eerste, tweede en derde generatie iPad? In een tabel hebben we het overzichtelijk samengevat. De iPad 1 is ongeschikt voor iOS 6 maar op de iPad 2 is bijna alles te gebruiken, inclusief navigatie en 3D-kaarten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ipad-generatiesHeel wat bezitters van een eerste generatie iPad maakten zich boos omdat iOS 6 niet te installeren is op deze twee jaar oude tablet. Maar ook als je een iPad 2 hebt, zullen niet alle functies in iOS 6 werken. Omdat het handig is om te weten wat nu precies wel en niet werkt, hebben we de belangrijkste nieuwe functies van iOS 6 in een tabel gezet. Gelukkig valt het met de ondersteuning van iOS 6 op de iPad 2 wel mee. Photostream, VIP-lijsten in de mailapplicatie en offline leeslijsten in Safari zijn gewoon beschikbaar. Ook het gebruik van de Maps-applicatie inclusief gesproken navigatie en 3D-kaarten zijn op de iPad 2 te gebruiken. Wat niet werkt op de iPad 2 zijn Siri en FaceTime via 3G. Hieronder zie je alles duidelijk samengevat in een tabel.


Facetime via 3G houdt in dat je kunt videochatten via je databundel. Op de iPad 2 kan het alleen via Wi-Fi. De reden daarachter is dat de antenne van de niet-ondersteunde apparaten te zwak zou zijn. Ook op de iPhone 4 en oudere toestellen is Facetime via 3G niet beschikbaar.

Bij Siri was misschien wel de grootste tegenvaller dat nog steeds geen Nederlands wordt ondersteund. Wel heeft Siri straks verstand van Nederlands voetbal: met de spraakassistent kun je (in het Engels) uitslagen uit de Nederlandse Eredivisie opvragen. Bezitters van een iPad 2 hebben er echter niets aan, want daar zal Siri en de nieuwe dicteerfunctie niet op werken.

De tabel behorende bij dit artikel is helaas verouderd en daarom niet meer beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak

iOS 6 komt in de herfst van 2012 beschikbaar voor de iPad 2 en iPad 3. Momenteel kunnen ontwikkelaars al een betaversie van iOS 6 installeren om hun apps te kunnen testen.

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.