iOS 16 concept.

‘iOS 16 heeft vernieuwde interactie en verbeterde apps’

iOS 16 gaat volgens Bloomberg vernieuwde standaardapps bevatten. Daarnaast is de interactie met het systeem anders, maar een gigantische facelift wordt het niet.

Het is zondag en dat betekent dat Mark Gurman weer zijn wekelijkse nieuwsbrief uitbrengt. Daarin schrijft hij deze keer wat we van iOS 16 kunnen verwachten. Enkele apps zullen worden vernieuwd, denkt Gurman: “Hoewel ik niet verwacht dat Apple een volledig redesign van de software zal presenteren, zouden er grote veranderingen in het hele systeem moeten zitten, met nieuwe manieren van interactie en een aantal nieuwe Apple-apps. De vernieuwingen in watchOS 9 zullen ook groot zijn.”


Toch zullen de meeste apps er nog grotendeels uit zien als we in iOS 15 gewend zijn. Het is dan ook afwachten wat die “grote veranderingen in het hele systeem” en “nieuwe manieren van interactie” eruit zullen gaan zien. Grote veranderingen maar met een vertrouwd uiterlijk, zo kunnen we de voorspellingen het beste samenvatten.

iOS 16 concept met gewenste functies.
Een concept van iOS 16 met ‘bedachte’ nieuwe functies.

Gurman meldde eerder dat er een nieuw notificatiesysteem voor de Apple Watch komt en dat er nieuwe gezondheid- en fitnessfuncties in watchOS 9 en iOS 16 zullen zitten. Daarnaast zijn er geruchten over een verbeterde energiezuinige modus, een uitbreiding van de functie om boezemfibrilleren te detecteren, meer workouttypes en hardloopdata.

Bekijk ook

Deze superhandige watchOS 9 functies kun je nu al proberen

watchOS 9 is er en dat betekent dat je alle watchOS 9 functies nu zelf kunt proberen! In dit artikel nemen we je mee langs de belangrijkste verbeteringen én een paar handige ontdekkingen die we in watchOS 9 hebben kunnen vinden. Dit zijn de beste vernieuwingen voor de Apple Watch.

Wat iOS betreft zou Apple interactieve widgets mogelijk kunnen maken in iOS 16, zodat het mini-apps worden. Meer verwachtingen over iOS 16 hebben we voor je op een rijtje gezet.

Bekijk ook

Dit zijn onze iOS 16 verwachtingen

Apple gaat binnenkort iOS 16 onthullen, de volgende softwareversie voor de iPhone. Er zijn al wat functies van iOS 16 gelekt en in deze vooruitblik lees je onze verwachtingen van iOS 16.

iOS 16

iOS 16 is de grote update voor de iPhone uit 2022. Er zitten heel wat nieuwe functies in iOS 16, waardoor er voor iedereen wel iets leuks bij zit. De officiële release van iOS 16 is 12 september 2022, tegelijk met watchOS 9 en tvOS 16. Lees ook onze review van iOS 16 of onze uitgebreide pagina over iOS 16 met antwoorden op veelgestelde vragen. Inmiddels is deze versie in september 2023 opgevolgd door iOS 17, maar iOS 16 wordt nog wel ondersteund met beveiligingsupdates voor de iPhone 8 (Plus) en iPhone X.

iOS 16

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.