Gedeelde bibliotheek in iCloud

Apple voegt iCloud-fotobibliotheek toe in iOS 16.1 (en dit is wanneer)

Apple moest de functie voor een gezamenlijke iCloud-fotobibliotheek in iOS 16 eerder noodgedwongen uitstellen, maar nu is er goed nieuws. De functie wordt toegevoegd in iOS 16.1

Update 18 oktober 2022: Uit de Release Candidate van iOS 16.1 blijkt dat de gedeelde iCloud-fotobibliotheek definitief toegevoegd wordt in iOS 16.1. De update is vanaf 24 oktober 2022 beschikbaar voor alle gebruikers. Het was lange tijd onduidelijk of de functie alleen beschikbaar zou blijven voor betagebruikers of dat het voor iedereen te gebruiken is zodra de update uit is. Het verlossende woord is dus dat de functie voor iedereen beschikbaar komt met ingang van iOS 16.1.

Lees ook ons artikel over de nieuwe functies van iOS 16.1, want er zit nog veel meer in.

Bekijk ook

Nieuw in iOS 16.1: dit zijn de nieuwe functies die vandaag naar je iPhone komen

Apple gaat binnenkort iOS 16.1 uitbrengen en daarin zitten weer allerlei nieuwe functies. We laten je zien welke functies nieuw en verbeterd zijn in iOS 16.1, zoals ondersteuning voor Matter, verbeteringen aan het bewerken van lock screen, batterijpercentage op meer iPhones en meer.

Hieronder volgt het oorspronkelijke artikel van 8 september 2022
Apple liet in juni al weten dat sommige iOS 16-functies pas later beschikbaar zouden komen. Denk aan ondersteuning voor Matter, de Live Activities en de nieuwe HomeKit-architectuur. Tijdens de betaperiode zijn er geen extra functies uitgesteld, dus het leek er lange tijd op dat alles volgens planning uit zou komen. Maar helaas, Apple is nu blijkbaar toch genoodzaakt om een langverwachte functie uit te stellen: de gedeelde iCloud-fotobibliotheek.

Gedeelde iCloud-fotobibliotheek komt later in iOS 16-update

Apple laat op haar pagina weten dat de functie ‘later dit jaar beschikbaar’ komt. Met de functie kun je samen met een partner of familieleden een gezamenlijke fotobibliotheek maken. Dat is anders dan een gedeeld album, waarbij je foto’s stuk voor stuk moet uploaden op een aparte plek. Het voordeel van de gedeelde bibliotheek is dat foto’s en video’s automatisch toegevoegd kunnen worden, bijvoorbeeld als jij en degene met wie je een bibliotheek deelt samen op de foto staan. Ook kun je vanuit de Camera-app kiezen waar je foto’s opgeslagen worden. Tot slot kan iedereen foto’s in de gedeelde bibliotheek bewerken.

Bekijk ook

FAQ: Gedeelde iCloud-fotobibliotheek (dit is waarom het handig is)

Apple biedt je vanaf najaar 2022 de mogeljkheid om een gezamenlijke iCloud-foto­bibliotheek te maken. Iedereen kan foto's toevoegen en alle foto's van de anderen bekijken, ook als iemand anders ze heeft gemaakt. Dit moet je weten over de gedeelde iCloud-fotobibliotheek.

Het is nu nog de vraag wanneer Apple de functie precies uit gaat brengen. Apple heeft nog geen nieuwe datum bekendgemaakt voor wanneer de gedeelde iCloud-fotobibliotheek beschikbaar komt. Mogelijk voegt Apple het toe als onderdeel van iOS 16.1. Die update wordt in oktober verwacht, samen met iPadOS 16 en macOS Ventura. De gedeelde iCloud-bibliotheek komt ook voor die software-updates beschikbaar.

iOS 16 verschijnt aanstaande maandag 12 september voor iedereen met een geschikt toestel. Tegelijkertijd wordt ook watchOS 9 uitgebracht. iPadOS 16 en macOS Ventura komen dus pas later beschikbaar.

Bekijk ook

Wanneer komt iOS 16? De releasedatum is bekend (ook van watchOS 9)

De releasedatum van iOS 16 en watchOS 9 is bekend. Vanaf 12 september zijn de update te downloaden voor jouw iPhone en Apple Watch. Maar hoe zit het met de andere software-updates?

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 18 oktober: Artikel bijgewerkt na bekendmaking van de releasedatum van de functie.

iOS 16

iOS 16 is de grote update voor de iPhone uit 2022. Er zitten heel wat nieuwe functies in iOS 16, waardoor er voor iedereen wel iets leuks bij zit. De officiële release van iOS 16 is 12 september 2022, tegelijk met watchOS 9 en tvOS 16. Lees ook onze review van iOS 16 of onze uitgebreide pagina over iOS 16 met antwoorden op veelgestelde vragen. Inmiddels is deze versie in september 2023 opgevolgd door iOS 17, maar iOS 16 wordt nog wel ondersteund met beveiligingsupdates voor de iPhone 8 (Plus) en iPhone X.

iOS 16

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.