iOS 13 beta

Eerste Publieke Beta van iOS 13 nu beschikbaar

Het is zover: er is een nieuwe beta beschikbaar! De tweede iOS 13-beta is nu beschikbaar voor ontwikkelaars, zodat zij alle nieuwe mogelijkheden kunnen testen. We praten je bij over alle ontdekkingen.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

Na de aankondiging van iOS 13 is het nu de beurt aan de testers. De komende maanden is het zowel aan ontwikkelaars als publieke testers om deze grote update volop te testen, zodat er later dit jaar een zo stabiel mogelijke update voor je klaar staat. In deze beta kunnen veel nieuwe functies getest worden, al is niet meteen alles beschikbaar. De eerste publieke beta en de tweede ontwikkelaarsbeta van iOS 13 zijn nu te downloaden door ontwikkelaars en publieke betatesters met een iPhone!

Meest recente iOS 13 Beta

iOS 13 Publieke Beta 1

24 juni 2019 – De eerste Publieke Beta van iOS 13 is nu beschikbaar voor publieke betatesters. Zodra er meer bekend is welke veranderingen er allemaal ontdekt zijn, werken we dit bericht bij. We verwachten echter dat de vernieuwingen gelijk zijn aan de eerder verschenen beta 2 voor ontwikkelaars.

Alles over het installeren van de iOS 13 publieke beta lees je hier:

iOS 13 beta

iOS 13 beta ontdekkingen

Dit is er tot nu toe ontdekt in de beta’s van iOS 13:

Beta 2

 • Je kan nu verbinding maken met een SMB-server in de Bestanden-app. Hierdoor kan je bijvoorbeeld filmpjes en foto’s bekijken die op een netwerkschijf staan.
 • Er is een nieuw High-Key Light-mono effect voor de portretstand.
 • Voor portretbelichting is een nieuwe regelaar om de sterkte in te stellen.
 • Er zijn meer Memoji-stickers toegevoegd, bijvoorbeeld met gekruiste vingers.
 • Nieuw startscherm voor Apple Kaarten met introductie van nieuwe functies.
 • Introductiescherm voor herkenning van meerdere personen op de HomePod.

 • Snelkoppeling voor Kondig berichten aan met AirPods in het Bedieningspaneel. Ook kun je het automatisch versturen van reacties zonder bevestigen in- of uitschakelen.
 • Nieuwe geluidjes voor reacties op berichten in iMessage (zoals voor het duimpje, hartje, etcetera).
 • Er verschijnt een icoontje bovenin bij het gebruik van Voice Control.
 • Je kan link previews uitschakelen in de instellingen van Safari.
 • Scannen van NFC-tags in Shortcuts is nu werkend.

iOS 13 beta downloaden voor ontwikkelaars

De beta is te downloaden voor ontwikkelaars met een geschikt iOS 13 toestel. Om met de iOS 13-beta aan de slag te gaan, heb je daarvoor het juiste update-bestand nodig die voor jouw toestel gemaakt is. Deze is alleen beschikbaar voor ontwikkelaars via Apple’s developer-website. Deze installeer je vervolgens via iTunes. Sinds Beta 2 is er ook een betaprofiel beschikbaar, zodat je de updates over-the-air kan downloaden.

Wanneer verschijnt de publieke beta?

De beta voor publieke testers wordt in juli uitgebracht. Meestal brengt Apple de eerste twee beta’s alleen uit voor ontwikkelaars, waarna publieke testers vanaf de volgende maand mee kunnen doen.

Let op: deze beta’s zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars en publieke testers en zijn niet geschikt om te gebruiken op toestellen die je dagelijks nodig hebt.

Tijdlijn iOS 13 beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de iOS 13-beta’s. We verwachten iOS 13 in september 2019.

 • iOS 13 Publieke Beta 1: 24 juni 2019 (verschenen)
 • iOS 13 Beta 2: 17 juni 2019 (verschenen)
 • iOS 13 Beta 1: 3 juni 2019 (verschenen)
 • iOS 13 definitief: september 2019 (verwacht)

Over iOS 13
iOS 13 is de eerstvolgende grote update voor de iPhone en iPod touch. In iOS 13 zit onder andere de donkere modus, die ervoor zorgt dat alle standaardapps prettiger te gebruiken zijn in het donker. Ook zitten er meerdere vernieuwde apps in, zoals Herinneringen. Meer over iOS 13 lees je in onze aparte pagina.

Over het testen van beta’s
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een iOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten. Meer over problemen door de iOS 13 beta’s lees je in onderstaand artikel.

Revisiegeschiedenis:

 • 2019 - 24 juni, 20:07: De eerste Publieke Beta van iOS 13 is nu te downloaden.
 • 2019 - 17 juni, 19:07: iOS 13 Beta 2 is nu beschikbaar voor ontwikkelaars.
 • 2019 - 03 juni, 22:01: Opmerking toegevoegd over het installeren van de beta.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juni 2019, 22:08
Categorie iOS
Onderwerpen ios 13, iOS-beta
Software iOS 13

iOS 13

iOS 13 is de nieuwste software-update voor de iPhone, die in september 2019 verschijnt. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen, geschikte toestellen en nog veel meer.

iOS 13

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

  Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.