iOS 13 datatransfer met kabel

‘iOS 13 laat gebruikers data overzetten met kabeltje’

Een afbeelding in de nieuwste iOS 13 beta wekt de indruk dat Apple werkt aan een nieuwe manier om backups terug te zetten: met een kabeltje. Dit kan gebruikt worden als je overstapt naar een nieuwe iPhone.

Het icoon is te vinden in de iOS 13 beta 3, die dinsdagavond verscheen. Het kan bedoeld zijn voor het overzetten van kritische data, waarvan je niet wilt dat ze onderschept worden via een draadloze verbinding. Nu is het nog zo dat je data kunt overzetten van een oude naar een nieuwe iPhone door beide toestellen bij elkaar te houden met de Quick Start-functie. De data is dan afkomstig van iCloud-backups.

Als je voorheen buiten iCloud om lokale backups wilde maken, dan kon dat via iTunes. Een kabel is nog makkelijker: je hebt dan helemaal geen computer meer nodig en kunt het proces bijvoorbeeld uitvoeren in een koffietentje of op je hotelkamer, als je geen computer bij de hand hebt.

iOS 13 datatransfer met kabel

Het icoontje toont een iPhone met Face ID, die met een kabel verbonden is met een iPhone met Touch ID. Het moet waarschijnlijk de indruk wekken dat je een oud met een nieuw toestel kunt verbinden. De bijbehorende teksten wijzen ook op een bekabelde data-overdracht:

PROGRESS_DETAIL_WIRED = "Keep your other iPhone connected to this iPhone and connected to power until the transfer is complete.";

Het icoontje en de teksten zijn aangetroffen in het proces dat wordt doorlopen als je een nieuw toestel voor de eerste keer configureert. Ook na een harde reset van je iPhone moet je deze stappen doorlopen.

Om beide toestellen met elkaar te verbinden zal Apple wel een Lightning-naar-Lightning-kabel moeten uitbrengen. Een andere optie is dat Apple overstapt naar USB-C, waardoor je een Lightning-naar-USB-C-kabel kunt gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juli 2019, 7:32
Bron Bron 9to5mac
Categorie iOS
Onderwerpen backup, ios 13
Software iOS 13

iOS 13

iOS 13 is de grote software-update voor de iPhone, die in september 2019 verschijnt. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen, geschikte toestellen en nog veel meer.

iOS 13

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.