IFTTT toepassingen

IFTTT introduceert betaalde Pro-accounts

De prijs bepaal je zelf
IFTTT geeft gebruikers de mogelijkheid om Pro-abonnee te worden. Ze doen dat op een bijzondere manier: het kost $9,99 per maand, maar gebruikers mogen aanvankelijk zelf bepalen hoeveel ze betalen.

IFTTT Pro: betaald account met meer opties

Een tientje per maand hier, een tientje daar. Voordat je het weet ben je een vermogen kwijt aan allerlei betaaldiensten. IFTTT lijkt dat te beseffen door het nieuwe Pro-account voorzichtig te introduceren. Het kost een tientje, maar als je dat te veel vindt mag je ook minder betalen. Ook benadrukt IFTTT dat alle inkomsten die via dit nieuwe abonneemodel binnenkomen zullen worden gebruikt om te investeren in nog meer features. De gratis optie blijft, waarbij je maximaal drie Applets kunt maken. Met IFTTT Pro krijg je geavanceerdere tools en de mogelijkheid om meerdere Applets te maken die sneller uit te voeren zijn.


Met IFTTT (If This Then That) kun je allerlei zaken automatiseren. Het was een voorloper van Apple’s Shortcuts en het werkt samen met allerlei apps, diensten en apparaten. Volgens de makers zijn er nu meer dan 50 miljoen IFTTT Applets wereldwijd.

IFTTT op iPhone

Met het Pro-abonnement kun je Applets maken die uit meerdere stappen bestaan. Ook zijn queries, conditionele logica en meerdere acties mogelijk, op een manier die voorheen niet te doen was. Je kunt data opvragen uit meerdere bronnen en vervolgens meerdere acties laten uitvoeren. Zo kun je een Applet maken die ’s avonds zowel in je Google Agenda als in Slack kijkt, om te beslissen of de Philips Hue-lampen ingeschakeld moeten worden en de Spotify-afspeellijst gestart moet worden.

Je kunt je inschrijven voor IFTTT Pro via de officiële website en afrekenen met Apple Pay. Ook kun je feedback geven welke prijs je het meest acceptabel vindt. De benodigde app vind je in de App Store en werkt op iPhone en iPad.

Bekijk ook

IFTTT op je iPhone en iPad gebruiken

Met IFTTT kun je allerlei zaken automatiseren. Er zijn meer dan 50 miljoen mogelijkheden en het werkt met allerlei apps, diensten en apparaten. IFTTT wordt vooral gebruikt voor smart home-toepassingen en in deze gids leggen we alle mogelijkheden uit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit.

Smart Home
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.