HomePods binnenkort ook als stereopaar gebruiken op de Mac

Apple gaat in macOS ondersteuning voor HomePods als stereopaar toevoegen. Daardoor wordt het mogelijk om twee HomePods als bureauspeakers te gebruiken.

Twee HomePods aansturen vanuit macOS

Voorheen was het nog niet mogelijk om vanaf je Mac het geluid door te sturen naar twee HomePods. De reden daarvoor is dat macOS standaard geen AirPlay 2 ondersteunt, maar alleen de eerdere variant AirPlay 1. Er zit wel ondersteuning in audio-apps zoals de Muziek-app, maar het zit niet standaard in het besturingssysteem zelf. Op de iPhone, iPad en Apple TV was het al wel mogelijk om twee HomePods met elkaar te koppelen tot een stereopaar, zodat het geluid naar beide wordt doorgestuurd. Die mogelijkheid zal er vanaf macOS Big Sur 11.3 nu ook op de Mac bij komen. Het blijkt uit de eerste beta van macOS 11.3, die nu bij ontwikkelaars ligt.


Eerder was het bij het kiezen van een HomePod alleen mogelijk om één speaker te kiezen, maar niet beide. Bij apps die het wel ondersteunden moest je de speakers steeds uit het AirPlay-menu kiezen. In 11.3 krijg je een set van twee te zien, waar je meteen op kunt klikken. Het werkt in de beta nog niet helemaal probleemloos, wat de indruk wekt dat Apple nog wat bugs moet wegwerken. Bovendien komen systeemgeluiden zoals piepjes nog steeds alleen via de ingebouwde Mac-speakers binnen.

HomePod stereopaar

HomePod mini’s verschijnen wel als optie, maar lijken ook nog niet goed te werken. Het is dus nog niet 100% zeker of een paar HomePod mini’s ook geschikt is. We verwachten dat macOS 11.3 in maart beschikbaar komt voor iedereen met een geschikte Mac.

Meer over het gebruik van HomePod als stereopaar lees je in onze tip.

Bekijk ook

Zo maak je een HomePod (mini) stereopaar

Twee HomePods of HomePod mini's kunnen met elkaar samen een stereopaar vormen. Hierdoor kun je genieten van stereogeluid, bijvoorbeeld als je op de bank zit en graag naar muziek luistert.
Bekijk ook

Nieuwe HomePod vanaf nu te koop: alles over voorraad en de beste prijzen

Wil je de nieuwe HomePod kopen? Op deze pagina lees je alles over prijzen, levertijden en meer. De HomePod en HomePod mini zijn officieel in Nederland te koop en hier vind je de beste deals. Waar is de HomePod het goedkoopst? We geven antwoord op al je vragen!

Afbeelding via 9to5Mac.

HomePod

Alle belangrijke artikelen over de Apple HomePod onder handbereik. Apple heeft momenteel twee modellen in het assortiment: de kleinere HomePod mini en de grotere HomePod (2e generatie, 2023). De beste tips, gidsen en wat je moet weten over deze slimme speaker, bedoeld voor het luisteren van muziek, het geven van spraakopdrachten met Siri en het bedienen van je smart home. De HomePod fungeert ook als woninghub voor HomeKit en is geschikt als Thread Border Router.

HomePod

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.