HomePod mini als bureauspeaker

HomePods binnenkort ook als stereopaar gebruiken op de Mac

Apple gaat in macOS ondersteuning voor HomePods als stereopaar toevoegen. Daardoor wordt het mogelijk om twee HomePods als bureauspeakers te gebruiken.

Twee HomePods aansturen vanuit macOS

Voorheen was het nog niet mogelijk om vanaf je Mac het geluid door te sturen naar twee HomePods. De reden daarvoor is dat macOS standaard geen AirPlay 2 ondersteunt, maar alleen de eerdere variant AirPlay 1. Er zit wel ondersteuning in audio-apps zoals de Muziek-app, maar het zit niet standaard in het besturingssysteem zelf. Op de iPhone, iPad en Apple TV was het al wel mogelijk om twee HomePods met elkaar te koppelen tot een stereopaar, zodat het geluid naar beide wordt doorgestuurd. Die mogelijkheid zal er vanaf macOS Big Sur 11.3 nu ook op de Mac bij komen. Het blijkt uit de eerste beta van macOS 11.3, die nu bij ontwikkelaars ligt.

Eerder was het bij het kiezen van een HomePod alleen mogelijk om één speaker te kiezen, maar niet beide. Bij apps die het wel ondersteunden moest je de speakers steeds uit het AirPlay-menu kiezen. In 11.3 krijg je een set van twee te zien, waar je meteen op kunt klikken. Het werkt in de beta nog niet helemaal probleemloos, wat de indruk wekt dat Apple nog wat bugs moet wegwerken. Bovendien komen systeemgeluiden zoals piepjes nog steeds alleen via de ingebouwde Mac-speakers binnen.

HomePod stereopaar

HomePod mini’s verschijnen wel als optie, maar lijken ook nog niet goed te werken. Het is dus nog niet 100% zeker of een paar HomePod mini’s ook geschikt is. We verwachten dat macOS 11.3 in maart beschikbaar komt voor iedereen met een geschikte Mac.

Meer over het gebruik van HomePod als stereopaar lees je in onze tip.

Afbeelding via 9to5Mac.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 februari 2021, 16:06
Bron Bron 9to5Mac
Categorie Accessoires
Onderwerpen airplay 2, homepod, HomePod mini
Devices HomePod, HomePod mini

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.