Apple Car-interieur

Gerucht: ‘Apple investeert 3 miljard euro in Kia Motors’

Apple en Kia zouden op het punt staan om een contract te sluiten over de productie van Apple Cars. Het zou gaan om 100.000 auto's per jaar.

Grote investering in Kia Motors

Er zijn nieuwe geruchten over de samenwerking tussen Apple en Hyundai-dochter Kia. Het plan zou zijn om 4 biljoen won (omgerekend ongeveer €3 miljard) de investeren in fabrieken. Bronnen noemt de Zuid-Koreaanse nieuwssite Dong-A echter niet. Ze beweren dat beide bedrijven op 17 februari een productie-overeenkomst willen sluiten. Met de investering krijgt Apple toegang tot Kia’s Amerikaanse autofabrieken in Georgia. In 2024 moeten daar dan 100.000 auto’s geproduceerd worden, waarbij de fabriek uiteindelijk de productie kan opvoeren naar maximaal 400.000 stuks per jaar.

De voorwaarden van het contract zijn verder niet bekend. Wel voorspelde Apple-analist Ming-Chi Kuo eerder deze week dat de Apple Car gebouwd zal worden op Hyundai’s E-GMP platform voor elektrische auto’s.

Een groot deel van de ontwikkeling zou Apple zelf in handen willen nemen, zoals de zelfrijdende hard- en software, de accutechnologie en het design. Voor het chassis kan dan gebruik worden gemaakt van Hyundai’s platform, aangevuld met de ervaring van losse medewerkers die Apple in dienst heeft genomen. Zo is het hoofd chassisontwikkeling van Porsche ook naar Apple overgestapt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 februari 2021, 8:59
Bron Bron Bloomberg
Categorie Geruchten
Onderwerp apple car

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.