HomePod software-versie 17 Final

Apple brengt HomePod software-update 17 uit: dit is er nieuw

Apple heeft de HomePod software-update 17 uitgebracht. Daarin zitten wat nieuwe functies, onder andere voor Siri op de HomePod. Lees hier wat er nieuw is en hoe je de update installeert.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Tegelijkertijd met iOS 17, iPadOS 17 en watchOS 10 heeft Apple ook nog voor HomePod-gebruikers iets nieuws in petto. Waar de update vorig jaar niet zoveel nieuws bood, is dat dit jaar gelukkig weer anders. Er zitten twee nieuwe grote functies in de HomePod software-update 17, waarvan er eentje ook in het Nederlands te gebruiken is.

HomePod software-update 17 beschikbaar

De belangrijkste verbetering vinden we bij Siri op de HomePod. De assistent op Apple’s slimme speaker werkt namelijk nauw samen met AirPlay op de iPhone. Dat betekent in feite dat je aan Siri op de HomePod kan vragen om muziek af te spelen die via AirPlay gestreamd wordt vanaf de iPhone. Daardoor kan je nu gewoon aan Siri op de HomePod vragen om Spotify af te spelen. Je kunt zelfs vragen naar een specifiek nummer, zolang je er maar “via Spotify” (of een andere app naar keuze) bij zegt. Vervolgens zoekt de HomePod contact met jouw iPhone en wordt AirPlay geactiveerd via de app van die je wil gebruiken. Voorwaarde is wel dat de app werkt met Siri op de iPhone (zoals Spotify). De iPhone moet dus ook wel binnen bereik zijn.

Een tweede nieuwe functie is dat het niet meer per se nodig is om “Hey” tegen Siri te zeggen. Dit werkt alleen bij de Engelse variant. In het Nederlands moet je dus nog steeds Hé Siri zeggen. Maar als je de HomePod toch op Engels gebruikt, is dit een welkome toevoeging.

Dit zijn in het kort de verbeteringen in HomePod software-update 17:

  • Siri activeren zonder “Hey”: In het Engels kun je ervoor kiezen om het Siri-commando zonder “Hey” te gebruiken, zodat je alleen “Siri” hoeft te zeggen. In het Nederlands werkt dit helaas niet en gebruik je dus nog steeds “Hé Siri”
  • Siri op HomePod werkt met iPhone-apps: Je kan Siri op de HomePod ook gebruiken om via AirPlay vanaf de iPhone muziek af te spelen, ook al heeft een dienst geen standaard ondersteuning voor de HomePod.
  • Een optie voor Verbeter dialogen op een HomePod van de 2e generatie als hij gekoppeld is met een Apple TV 4K.
  • Nieuwe belregelaars voor telefoneren via de HomePod.

HomePod software-versie 17 Final

Releasenotes HomePod softwareversie 17

Softwareversie 17 biedt ondersteuning voor je HomePod. Deze update bevat ook probleemoplossingen en stabiliteitsverbeteringen.

Met Siri-ondersteuning voor AirPlay kun je rechtstreeks op je HomePod met alleen je stem een AirPlay-sessie starten vanaf je iPhone of iPad, zodat je op de HomePod nog meer muziekdiensten van derden kunt afspelen.

Met nieuwe belregelaars kun je op de HomePod een gesprek stilhouden of het stilhouden opheffen.

‘Verbeter dialogen’ op de HomePod (2e generatie) geeft je de optie om gesproken stemmen helderder te horen ten opzichte van achtergrondgeluiden wanneer de HomePod is gekoppeld met de Apple TV 4K.

HomePod software-update 17 downloaden

Het downloaden en installeren van de update gaat automatisch, maar je kan dit ook zelf forceren als je de update direct wil hebben. Dit doe je zo:

  1. Open de Woning-app op je iPhone. Ga naar het Woning-tabblad.
  2. Tik linksboven op het huisje. Kies eventueel voor Woninginstellingen en selecteer de woning waar de HomePod in staat.
  3. Tik op Software-update.

HomePod updaten naar HomePod software-update 16

  1. De app zal nu controleren op updates.
  2. Je ziet nu versienummer en grootte.
  3. Tik op de knop Download en installeer om de software bij te werken.
  4. De HomePod-update wordt nu geïnstalleerd.

Lees ook meer in ons artikel over het updaten van de HomePod.

Bekijk ook

Zo kun je de HomePod (mini) updaten en de software automatisch bijwerken

Wil je je HomePod of HomePod mini updaten, dan kan dat op twee manieren: handmatig of automatisch. Welke methode voor jou het handigst is, is een kwestie van persoonlijke voorkeur. In deze tip leggen we uit hoe het handmatig HomePod updaten werkt en hoe je het automatisch updaten kunt in- en uitschakelen.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

HomePod

Alle belangrijke artikelen over de Apple HomePod onder handbereik. Apple heeft momenteel twee modellen in het assortiment: de kleinere HomePod mini en de grotere HomePod (2e generatie, 2023). De beste tips, gidsen en wat je moet weten over deze slimme speaker, bedoeld voor het luisteren van muziek, het geven van spraakopdrachten met Siri en het bedienen van je smart home. De HomePod fungeert ook als woninghub voor HomeKit en is geschikt als Thread Border Router.

HomePod

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.