Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts
Apps aangepast door iOS 17

Deze apps voor iOS 17 en watchOS 10 zitten al bomvol nieuwe functies!

Er zijn talloze apps die alles uit iOS 17 halen, dankzij snelle ondersteuning van de nieuwe functies. In deze round-up vind je onze aanbevelingen voor apps die aangepast zijn aan iOS 17.

Apps aangepast voor iOS 17

iOS 17 biedt diverse nieuwe functies waar apps gebruik van kunnen maken. Denk aan geoptimaliseerde widgets voor de Stand-by-modus, nieuwe interactieve widgets, nieuwe Spotlight-functies en nog veel meer. Hoewel Apple’s eigen apps hier vaak al gebruik van maken en bijgewerkt zijn, is het nu de beurt aan ontwikkelaars van App Store-apps. Vanaf nu stroomt de App Store vol met updates zodat de apps aangepast zijn voor iOS 17. En wij hebben enkele noemenswaardige apps voor je uitgezocht.

Let op: Omdat in de App Store miljoenen apps staan, kunnen we onmogelijk alle apps in dit overzicht meenemen die al bijgewerkt zijn. We hebben daarom een selectie gemaakt van de populairste apps. We kunnen daarom ook niet alle suggesties in dit overzicht benoemen.

Veel van de apps hebben interactieve widgets toegevoegd, maar er zijn ook wat apps met een meer unieke aanpak. Ook hebben veel apps van de gelegenheid gebruikgemaakt om hun Apple Watch-app te updaten met een nieuw design, dus ook die apps die aangepast zijn voor watchOS 10 vind je hier terug.

 • CARROT Weer: Neerslag & Radar (Gratis, iPhone/iPad/Watch + IAP, iOS 13.0+) - Een nieuw design voor de Apple Watch-app, nieuwe widgets, ondersteuning van Personal Voice én vertaling in het Nederlands!
 • Parcel (Gratis, iPhone/iPad/Watch + IAP, iOS 14.2+) - Vernieuwde Apple Watch-app, waarbij de schermen dezelfde kleur hebben als de vervoerder van je pakketjes.
 • Just Press Record (€5,99, iPhone/iPad/Watch/Mac, iOS 15.6+) - Nieuw ontwerp voor de Apple Watch-app en interactieve widgets op de iPhone om meteen een opname te starten vanaf het beginscherm.
 • MusicSmart - Liner Notes (€3,99, iPhone/iPad/Mac/TV, iOS 15.0+) - Deze muziek-app heeft nu ondersteuning voor interactieve widgets en meer.
 • Mercury Weather (Gratis, iPhone/iPad/Watch/Mac + IAP, iOS 16.0+) - Wissel tussen vooruitzichten per uur of per dag dankzij de interactieve widgets van deze weer-app.
 • Gola: Goal-Tracker (Gratis, iPhone/iPad/Watch + IAP, iOS 17.0+) - Ondersteuning voor iPad (met iPadOS 17-support), een vernieuwde Apple Watch-app en meer voor deze Nederlandse app om je doelen te realiseren.
 • Flighty – Live Flight Tracker (Gratis, iPhone/iPad/Watch/Mac + IAP, iOS 16.0+) - Flighty is er nu ook voor de Apple Watch en de widgets zijn bijgewerkt voor de Standby-modus.
 • Hue Widgets (€1,99, iPhone, iOS 17.0+) - Nederlandse Hue-app met interactieve widgets om je lampen snel aan of uit te zetten.
 • Cardhop Contacts (Gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 15.0+) - Deze goede app voor je adresboek heeft ook interactieve widgets.

Carrot Weather in watchOS 10

 • Overcast (Gratis, iPhone/iPad/Watch + IAP, iOS 16.0+) - Snel een podcast pauzeren of starte? Dat kan met deze interactieve widget van Overcast.
 • Things 3 (€9,99, iPhone/Watch, iOS 12.1+) - Fan van de todo-app Things? Je kan je taken nu afvinken vanuit de widget.
 • ManGo - Anime & Manga Tracker (Gratis, iPhone/iPad/Watch + IAP, iOS 15.0+) - Met deze app kun je je manga’s en anime’s die je leest en kijkt vastleggen. De app van een Nederlandse ontwikkelaar is nu bijgewerkt voor interactieve widgets en verbeteringen voor Apple Watch. Check ook de andere bijgewerkte apps van ontwikkelaar Joost van den Akker.
 • Morpho Converter (Gratis, iPhone/iPad/Watch/Mac + IAP, iOS 16.0+) - Deze app voor het omrekenen van eenheden en valuta’s laat je met de widgets vanaf het beginscherm van alles omrekenen.
 • MeterStats – Energy Tracker (Gratis, iPhone + IAP, iOS 16.1+) - App om je energieverbruik te meten werkt nu met de nieuwe Spotlight-functie en met Siri.
 • Widgetsmith (Gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 14.0+) - Met Widgetsmith maak je je eigen widgets en dankzij iOS 17 zijn deze nu ook interactief.
 • TripIt: Travel Planner (Gratis, iPhone/iPad/Watch + IAP, iOS 15.0+) - Bekijk je vakantieplanning gewoon vanuit een widget door op de pijltjes te tikken voor je volgende of vorige vakantieplannen, zonder de app te hoeven openen.
 • Budget Flow | Huishoudboekje (Gratis, iPhone/iPad/Watch/Mac + IAP, iOS 16.0+) - Hou je uitgaven bij, nu ook vanaf de Apple Watch met de vernieuwde app. Ook zijn er interactieve widgets voor alle platformen.
 • Bandbreite (Gratis, iPhone/iPad/Watch/Mac + IAP, iOS 15.0+) - Bandbreite, de app voor het bijhouden van je Apple Watch-bandjes, is er nu ook voor de Apple Watch, geoptimaliseerd voor watchOS 10.
 • Spark Mail + AI: Email Inbox (Gratis, iPhone/iPad/Watch + IAP, iOS 15.0+) - Alle apps van Readdle zijn aangepast voor iOS 17, onder andere de mailapp Spark. Met interactieve widgets, iPadOS 17 compatibiliteit en meer. Check de ontwikkelaar voor de overige app-updates.

Bekijk ook

iOS 17 nu voor iedereen beschikbaar: alles over de nieuwe update (en zo zet je hem op je iPhone)

iOS 17 is de grote update voor je iPhone in 2023 en is nu voor iedereen beschikbaar. Wat zijn de nieuwe functies en verbeteringen? Dat lees je in deze round-up! Ook laten we je zien hoe je de update op jouw iPhone zet.

iOS 17

iOS 17 is de aankomende software-update voor de iPhone, die in juni 2023 aangekondigd is. De update wordt naar verwachting in september 2023 uitgebracht, met als belangrijkste verbeteringen de nieuwe interactieve widgets, vernieuwde Telefoon-app met aangepast belscherm, de vernieuwde Stand-by modus in horizontale weergave en meer. Lees hier over de beste iOS 17 functies, de leukste iOS 17 ontdekkingen, welke iPhones geschikt zijn voor iOS 17 en meer.

iOS 17

Reacties: 2 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.