HomePod software-versie 15.3 nu beschikbaar: dit is er nieuw

Apple heeft voor de HomePod en de HomePod mini software-versie 15.3 uitgebracht. De update brengt verbeterde prestaties en stabiliteit, maar heeft ook iets nieuws voor sommige buitenlandse gebruikers.

Nu de release van de HomePod mini in Nederland steeds dichterbij komt, besteden we op iCulture ook meer aandacht aan de software-updates. Want naast iOS, macOS en watchOS, brengt Apple ook geregeld software-updates voor de HomePod en HomePod mini uit. Nu zijn we aanbeland bij HomePod software-update 15.3. Maar wat heeft Apple daarin verbeterd?

HomePod software-versie 15.3 beschikbaar

De update brengt allereerst verbeterde prestaties en stabiliteit. In welke mate je dit in de praktijk gaat merken, moet de komende tijd blijken. Sinds versie 15.2 van afgelopen december spreekt Siri op de HomePod Nederlands en wij hebben gemerkt dat de foutmarge bij de Nederlandse versie wat groter is dan bij de Engelse. Hopelijk is dat in deze versie verbeterd, voordat Apple de HomePod mini officieel uit gaat brengen. Dat is naar verwachting ergens later dit kwartaal.

In de releasenotes is verder te lezen dat vanaf versie 15.3 stemherkenning tot zes gebruikers beschikbaar is voor gebruikers in Italië in het Italiaans en in India in het Engels. Italiaans werd afgelopen september aan de HomePod toegevoegd, dus het heeft uiteindelijk zo’n vier maanden geduurd voordat stemherkenning beschikbaar kwam. Voor Nederlands wordt stemherkenning niet ondersteund en het is niet bekend wanneer dat toegevoegd gaat worden.

Releasenotes HomePod software-versie 15.3

Dit zijn de releasenotes van deze HomePod-update:

Software version 15.3 adds Siri voice recognition support for up to six users in a home in English (India) and Italian (Italy). This update also includes performance and stability improvements.

HomePod software-update 15.3 downloaden
Het downloaden en installeren van de update gaat automatisch, maar je kan dit ook zelf forceren als je de update direct wil hebben. Dit doe je zo:

  1. Open de Woning-app op je iPhone. Ga naar het Woning-tabblad.
  2. Tik linksboven op het huisje. Kies eventueel voor Woninginstellingen en selecteer de woning waar de HomePod in staat.
  3. Tik op Software-update.

HomePod software handmatig updaten.

  1. De app zal nu controleren op updates.
  2. Je ziet nu versienummer en grootte.
  3. Tik op de knop Download en installeer om de software bij te werken.
  4. De HomePod-update wordt nu geïnstalleerd.

Lees ook meer in ons artikel over het updaten van de HomePod.

Bekijk ook

Zo kun je de HomePod (mini) updaten en de software automatisch bijwerken

Wil je je HomePod of HomePod mini updaten, dan kan dat op twee manieren: handmatig of automatisch. Welke methode voor jou het handigst is, is een kwestie van persoonlijke voorkeur. In deze tip leggen we uit hoe het handmatig HomePod updaten werkt en hoe je het automatisch updaten kunt in- en uitschakelen.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

HomePod

Alle belangrijke artikelen over de Apple HomePod onder handbereik. Apple heeft momenteel twee modellen in het assortiment: de kleinere HomePod mini en de grotere HomePod (2e generatie, 2023). De beste tips, gidsen en wat je moet weten over deze slimme speaker, bedoeld voor het luisteren van muziek, het geven van spraakopdrachten met Siri en het bedienen van je smart home. De HomePod fungeert ook als woninghub voor HomeKit en is geschikt als Thread Border Router.

HomePod

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.