HomePod software-update 15.1 final.

HomePod software-update 15.1 beschikbaar: welkom Dolby Atmos en lossless audio

Apple heeft voor de HomePod software-update 15.1 uitgebracht. Daarin is ondersteuning toegevoegd voor Dolby Atmos en lossless audio. De functies werden eerder dit jaar al beloofd.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

In het rijtje van software-updates mogen we de HomePod ook niet vergeten. Hoewel de speakers nog altijd niet in Nederland verkrijgbaar zijn, brengt Apple wel met enige regelmaat nieuwe software-updates met verbeteringen uit. Mocht je al een HomePod of HomePod mini in huis hebben staan, dan pak je die verbeteringen alsnog mee. Deze keer voegt Apple in HomePod software-update 15.1 nieuwe functies toe, zowel voor de HomePod als HomePod mini.

HomePod software-update 15.1 beschikbaar

Sinds deze zomer kun je in Apple Music Dolby Atmos muziek luisteren. De muziek klinkt dan een stuk ruimtelijker, waardoor het geluid niet alleen van links en rechts, maar ook boven en onder komt. Apple had al beloofd dat dit ook naar de HomePod komt en nu is het moment daar. Onthoud dat ruimtelijke audio met Dolby Atmos alleen beschikbaar is op de gewone HomePod en niet op de HomePod mini.

Daarnaast beloofde Apple ook lossless audio in Apple Music naar de HomePod te brengen. In tegenstelling tot Dolby Atmos is dit óók beschikbaar op de HomePod mini. Als je in de instellingen lossless audio ingeschakeld hebt en het nummer is in die geluidskwaliteit beschikbaar, dan wordt het automatisch op de HomePod afgespeeld.

Bekijk ook

Apple Music en muziek lossless streamen op iPhone, iPad, HomePod en meer

Met de Muziek-app kun je muziek streamen in hoge kwaliteit als je Apple Music-abonnee bent. Zo klinkt je muziek een stuk beter als je onderweg bent. Je kunt zelfs Apple Music in lossless audio streamen. In deze tip lees je hoe je dit instelt voor de Muziek-app op iPhone en iPad.

Releasenotes HomePod software-update 15.1

De releasenotes van HomePod software-update 15.1 zijn kort en krachtig:

Softwareversie 15.1 bevat ondersteuning voor nieuwe audiofuncties voor je HomePod. Deze update bevat ook prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

  • Ruimtelijke audio met ondersteuning voor Dolby Atmos op de HomePod
  • Lossless afspelen met Apple Music op de HomePod en de HomePod mini

HomePod software-update 15.1 downloaden
Het downloaden en installeren van de update gaat automatisch, maar je kan dit ook zelf forceren als je de update direct wil hebben. Dit doe je zo:

  1. Open de Woning-app op je iPhone. Ga naar het Woning-tabblad.
  2. Tik linksboven op het huisje. Kies eventueel voor Woninginstellingen en selecteer de woning waar de HomePod in staat.
  3. Tik op Software-update.

HomePod updaten 14.3

  1. De app zal nu controleren op updates.
  2. Je ziet nu versienummer en grootte.
  3. Tik op de knop Download en installeer om de software bij te werken.
  4. De HomePod-update wordt nu geïnstalleerd.

Lees ook meer in ons artikel over het updaten van de HomePod.

Bekijk ook

Zo kun je de HomePod (mini) updaten en de software automatisch bijwerken

Wil je je HomePod of HomePod mini updaten, dan kan dat op twee manieren: handmatig of automatisch. Welke methode voor jou het handigst is, is een kwestie van persoonlijke voorkeur. In deze tip leggen we uit hoe het handmatig HomePod updaten werkt en hoe je het automatisch updaten kunt in- en uitschakelen.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

HomePod

Alle belangrijke artikelen over de Apple HomePod onder handbereik. Apple heeft momenteel twee modellen in het assortiment: de kleinere HomePod mini en de grotere HomePod (2e generatie, 2023). De beste tips, gidsen en wat je moet weten over deze slimme speaker, bedoeld voor het luisteren van muziek, het geven van spraakopdrachten met Siri en het bedienen van je smart home.

HomePod

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.