tvOS 15.1 Final.

tvOS 15.1 is uit: nu met SharePlay op de Apple TV

Apple heeft tvOS 15.1 uitgebracht. Daarmee kan je SharePlay gebruiken op de Apple TV. De update is er voor de Apple TV HD en Apple TV 4K.

tvOS 15.1 beschikbaar: dit is er nieuw

Meestal brengen de tussentijdse updates van tvOS niet zoveel nieuws, maar deze keer is er een functie geïntroduceerd die erg goed van pas komt in combinatie met iOS 15.1. In tvOS 15.1 voegt Apple namelijk SharePlay toe, waarmee je samen met iemand anders films en series en meer kan kijken.

SharePlay is een nieuwe functie in iOS 15.1 en is onderdeel van FaceTime. Met de functie kun je een film of serie van Apple TV+ of muziek vanuit Apple Music samen met de gesprekspartners kijken en luisteren, mits zij ook geabonneerd zijn op de desbetreffende dienst. En als je thuis bent en er ook nog een Apple TV met tvOS 15.1 in de buurt is, kun je de film of serie op het grote scherm kijken. Helemaal synchroon met je gesprekspartner, die je dan via FaceTime op je iPhone in beeld krijgt.

SharePlay op Apple TV

In het Bedieningspaneel vind je een nieuwe knop voor SharePlay, waarmee je het kijken op de Apple TV kan activeren. Meer over hoe SharePlay werkt, lees je in onze tip.

Bekijk ook

SharePlay: zo kun je samen kijken, luisteren en gamen

SharePlay is een nieuwe manier om samen met anderen films te kijken, muziek te luisteren en je scherm te delen. Dit werkt op afstand, ook als je niet bij elkaar kunt zijn. Vanaf iOS 16 werkt SharePlay ook voor multiplayergames in Game Center.

tvOS 15.1 downloaden
tvOS 15.1 is alleen beschikbaar op de Apple TV HD en Apple TV 4K (zowel de 2021- als 2017-versie). Weet je niet welke Apple TV je hebt? Check dan ons artikel met alle Apple TV-modellen. Daarin vind je precies hoe je de modellen kunt herkennen.

Je downloadt tvOS 15.1 als volgt:

  1. Ga op de Apple TV naar de Instellingen-app.
  2. Kies voor Systeem, helemaal onderaan.
  3. Selecteer Software-update en check of de nieuwe update geïnstalleerd kan worden.
  4. De update wordt gedownload en de Apple TV start opnieuw op als de installatie voltooid is.

Bekijk ook

Apple TV updaten en apps bijwerken doe je zo

Om de Apple TV te updaten zijn er een aantal handelingen nodig. In deze tip leggen we uit hoe je niet alleen je Apple TV zelf, maar ook afzonderlijke apps kunt updaten om gebruik te maken van e nieuwste functies.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

tvOS 15

tvOS 15 verscheen als update voor de Apple TV in het najaar van 2021. De belangrijkste verbeteringen waren te vinden bij HomeKit-camera's, waarbij je voortaan 4 streams tegelijk kunt kijken. Ook is het sinds tvOS 15 mogelijk om de HomePod mini als stereopaar in te stellen. De ondersteuning voor SharePlay kwam later. Bekijk onze favoriete tvOS 15 functies als je meer wilt weten.

tvOS 15

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.