HomePod mini hand

HomePod 15 Beta 3 lost vastlopers op en voegt weer lossless audio toe

Apple heeft de derde beta van de HomePod 15 software-update uitgebracht. Deze lost een nijpend probleem op, waardoor de speaker onbruikbaar werd. Maar er zit ook iets nieuws in.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

HomePod 15 beta 3

De aanstaande HomePod 15-update bevat heel wat functies, waaronder SharePlay en ondersteuning voor lossless audio. In de derde beta van de HomePod 15-software is nu lossless audio toegevoegd voor de HomePod en HomePod mini. Toen Apple het op andere devices introduceerde beloofde het bedrijf dat er nog ondersteuning voor de HomePod zou komen. In de eerste beta zat het erin, in de tweede werd het er weer uit gehaald en nu is het terug in beta 3.


Heb je iOS 15 op je toestel staan en de nieuwste beta van de HomePod 15-software (die je alleen op uitnodiging kunt installeren), dan kun je in de Woning-app naar je profiel gaan en vervolgens bij Media > Apple Music voor lossless audio kiezen. Speel je een nummer af dat in lossless kwaliteit beschikbaar is, dan zal dit als icoontje in de muziekspeler te zien zijn. Heb je nog geen beta, dan kun je via AirPlay al lossless muziek op je HomePod afspelen, maar dit werkt via een omweg.

Bekijk ook

Deze functies komen dit najaar naar de HomePod en HomePod mini

Ook de HomePod krijgt nieuwe functies met iOS 15. In het najaar van 2021 voegt Apple in HomePod-softwareversie 15 weer verbeteringen door voor zowel de HomePod als HomePod mini.

Problemen gefixt, maar nog niet alle
Ook goed nieuws is dat beta 3 een vervelend probleem oplost. Veel HomePod-bezitters klaagden over plotselinge uitvallers en oververhitting, waardoor ze hun speaker niet meer konden gebruiken. In de releasenotes van HomePod 15 staat niet welke problemen zijn opgelost.

De problemen doen zich ook voor met versie 14.6 van de HomePod-software, maar daarvoor is nog geen fix uitgebracht.

Bekijk ook

HomePod-softwareversies 14.6 en 15 zorgen voor problemen

Bezitters van een HomePod die meedoen aan het betaprogramma klagen dat de speaker erg heet wordt. Daarnaast blijken er nog meer bugs te spelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.