HomePod mini op nachtkastje.

HomePod-softwareversies 14.6 en 15 zorgen voor problemen

HomePod raakt oververhit of wordt onbruikbaar
Bezitters van een HomePod die meedoen aan het betaprogramma klagen dat de speaker erg heet wordt. Daarnaast blijken er nog meer bugs te spelen.

Update 7 juli 2021: Ook softwareversie 14.6 blijkt problemen te geven bij de HomePod. Sommige zijn onbruikbaar geworden door de update en op Reddit zijn talloze verhalen te vinden waarin mensen hun beklag doen. Eén gebruiker heeft 19 HomePods staan en merkte dat vandaag 7 stuks niet meer werkten. Vier daarvan draaiden op de HomePod 15 beta-versie. Een ander kreeg als advies van Apple om de HomePod los te koppelen en niet te gebruiken totdat de volgende software-update beschikbaar komt. Dit moet voorkomen dat het moederbord van de HomePod beschadigd raakt. Er is momenteel geen oplossing.

Hieronder volgt ons eerdere artikel van 5 juli 2021.

HomePod raakt oververhit door beta 15

Apple brengt voor talloze apparaten een betaversie uit, zowel voor ontwikkelaars als voor publieke betatesters. Voor de HomePod is er geen officiële beta, maar er is wel een AppleSeed-beta beschikbaar voor gebruikers die daarvoor zijn uitgenodigd. Zij kunnen alvast de aanstaande HomePod-functies testen. Maar erg veel plezier hebben ze niet van de test. Het blijkt namelijk dat softwareversie 15 nog vol zit met bugs, waardoor de speaker oververhit raakt.

Overigens kan iedereen die dat écht wil de betasoftware voor de HomePod installeren, want het benodigde profiel is via Google te achterhalen. Toch raden we dit af, omdat er nogal wat problemen op treden. Op Reddit waarschuwen gebruikers elkaar: het beste is om de HomePod los te koppelen van het stopcontact, omdat de bovenkant te heet wordt. Dit kan ertoe leiden dat het moederbord kapot gaat. Ook komt het voor dat de HomePod zichzelf uitschakelt vanwege een te hoge temperatuur. Een ander probleem is dat Siri de muziek niet kan pauzeren. Tik je op de bovenkant, dan springt de HomePod door naar het volgende nummer, maar stopt niet met afspelen.

HomePod mini

Net als bij de Apple Watch is het niet mogelijk om de HomePod te downgraden naar een eerdere softwareversie. Je zult dus moeten wachten op toekomstige beta’s waarin het probleem wordt opgelost, of de HomePod een paar weken in de kast zetten totdat versie 15 officieel uitkomt.

HomePod

Alle belangrijke artikelen over de Apple HomePod onder handbereik. Apple heeft momenteel twee modellen in het assortiment: de kleinere HomePod mini en de grotere HomePod (2e generatie, 2023). De beste tips, gidsen en wat je moet weten over deze slimme speaker, bedoeld voor het luisteren van muziek, het geven van spraakopdrachten met Siri en het bedienen van je smart home. De HomePod fungeert ook als woninghub voor HomeKit en is geschikt als Thread Border Router.

HomePod

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.