iPhone 12 Pro Max in goud.

Meer bling: gouden iPhone 12 Pro heeft speciale coating tegen vlekken

Ga dit jaar voor goud!
Met een gouden iPhone 12 Pro krijg je dit jaar iets extra's: de rand rondom het scherm is beter bestand tegen vingervlekken. Dat vind je op de andere modellen niet.

Gouden iPhone 12 Pro is speciaal

Twijfel je nog of je een iPhone 12 of iPhone 12 Pro gaat kiezen? Behalve de prijs speelt het uiterlijk daarbij ook een belangrijke rol. Qua formaat zijn beide toestellen zo identiek, dat je dezelfde hoesjes kunt gebruiken. Maar de iPhone 12 heeft een glimmende achterkant en matte randen, terwijl het bij de iPhone 12 Pro precies omgekeerd is. Het high-end model heeft een glimmende rand van staal, die nogal gevoelig blijkt voor vlekken. Bij de gouden versie van de iPhone 12 Pro is echter iets bijzonders aan de hand: die is voorzien van een speciale coating. Je kunt daardoor de glimmende rand gemakkelijker schoonvegen en het trekt minder vingervlekken aan. Ook zouden er minder krassen op moeten komen, maar dat moet nog na langdurig gebruik worden bewezen.


Matthew Panzarino van TechCrunch kreeg die informatie ingefluisterd via Apple. Normaal maakt Apple gebruik van een zogenaamd physical vapor deposition-proces voor het coaten van de randen. Maar bij de gouden versie is een speciaal high-power, impulse magnetron sputtering (HiPIMS)-proces toegepast. Daarbij wordt de coating in een heel dicht patroon aangebracht, waardoor het veel sterker en helderder is. De moleculaire structuur lijkt op dat van staal. Daardoor is het duurzamer dan het standaard proces.

iPhone 12 Pro Max in goud.

De eerste reviewers die hun hands-on ervaringen met de iPhone 12 Pro hebben gepubliceerd, kregen overigens een blauw exemplaar. Zij melden dat de rand inderdaad gevoelig is voor vingervlekken. Maar veel reviewers vinden de glimmende achterkant van de gewone iPhone 12 ook weer niet mooi. Een combinatie van matte achterkant en rand zou idealer zijn.

iPhone 12 Pro stapel.

Vanaf vrijdag liggen de eerste iPhone 12 Pro-exemplaren bij gebruikers en zullen ook de eerste ervaringen met het gouden model te lezen zijn. Neig je ernaar om de gouden versie van de iPhone 12 Pro te kopen, dan kan dit een reden zijn om dit jaar voor goud te kiezen. In een apart artikel helpen we je met de kleur kiezen.

Bekijk ook

Kleur bekennen: dit zijn alle iPhone-kleuren van dit moment

De iPhone is in een breed scala aan kleuren verkrijgbaar. Welke kleur kies jij en waarmee moet je rekening houden? Wij helpen je met kiezen van de meest geschikte iPhone-kleur.
Bekijk ook

iPhone 12 Pro Max kopen als los toestel: prijzen vergelijken en de beste deals

Wil je de iPhone 12 Pro Max als los toestel kopen? We hebben hier alle iPhone 12 Pro Max prijzen verzameld, zowel bij Apple als bij webwinkels. Een losse iPhone 12 Pro Max kan een slimme keuze zijn als je het combineert met een goedkope sim only. Check de beste deals voor iPhone 12 Pro Max hier!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iPhone 12 Pro

De iPhone 12 Pro is de professionele smartphone van Apple van najaar 2020. De iPhone 12 Pro heeft een nieuw design, verbeterde camera, ondersteuning voor 5G en meer. Lees alles over de iPhone 12 Pro kopen, prijzen en nog veel meer. Lees ook onze iPhone 12 Pro review. Dit model is opgevolgd door de iPhone 13 Pro.

iPhone 12 Pro
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.