Iedereen kan programmeren - Swift-cursus voor studenten

Apple’s Swift-programmeercursussen nu ook in Noord-Holland

Apple's opleiding 'Iedereen kan programmeren' is na de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen ook in Haarlem te volgen, namelijk aan het Ichthus Lyceum. In totaal zijn er 70 Europese opleidingen die Apple's Swift-programmeercursus aanbieden.

Eerder kon je lezen dat de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen met de Swift-programmeercursussen van Apple aan de slag zou gaan. Nu heeft ook het Ichthus Lyceum in Driehuis (vlakbij Haarlem) zich erbij aangesloten, een middelbare school voor gymnasium, atheneum en havo. Daarmee komt het totaal nu op 70 Europese opleidingsinstituten.

Swift-programmeercursus ook in Noord-Holland

In Nederland zijn er nu dus twee scholen die Apple’s ‘Iedereen kan programmeren’-programma aanbieden in hun lesprogramma. In het oosten van het land kun je terecht bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, terwijl je in het westen de cursussen kunt volgen bij het Ichthus Lyceum in Driehuis. Apple heeft het uitgebreide studieprogramma opgezet om te zorgen dat iedereen kan leren hoe je apps met Swift bouwt. De opleidingen gebruiken daarvoor de lessen van ‘App Development met Swift’. Het lesprogramma duurt een jaar en is gemaakt door een team van Apple-engineers en -docenten.

In het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Nederland, Zweden, Denemarken, Noorwegen, Oostenrijk, België, Tsjechië, Ierland, Luxemburg, Polen en Portugal zijn de lessen inmiddels te volgen. Zo gaat het Britse Harlow College ‘App Development with Swift’ aanbieden aan alle 3.000 leerlingen, ook aan volwassenen die zich laten omscholen. En aan de technische universiteit van Munchen gaan ze Swift vooral in combinatie met ARKit gebruiken. Om te zorgen dat de theorie aansluit op de praktijk werkt de universiteit samen met lokale bedrijven zoals BMW en Siemens.

Swift-programmeercursus van Apple

Twee cursussen in Arnhem en Nijmegen
In Nederland gaat het er iets anders aan toe. Bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen krijgen alle studenten de kans om te leren programmeren. De faculteit die het lesprogramma aanbiedt heeft 1.600 studenten, waarvan 61% vrouwelijk. Zij kunnen deelnemen aan twee cursussen:

  • Mobile Application Development: Dit is bedoeld voor vierdejaars informaticastudenten. Zij leren om apps te maken met Swift. De studenten gebruiken in hun vrije tijd de appontwikkelcursus van iTunes U en bespreken dit in de klas. Deze groep bestaat momenteel uit 36 fulltime studenten en 16 parttime studenten die een avondstudie volgen. Zij hebben een MacBook nodig om de cursus te kunnen volgen.
  • Scripting for Designers: Dit is een cursus voor niet-technische studenten die nog nooit hebben geprogrammeerd. De huidige studeten zijn afkomstig uit 10 vakgebieden en van 8 verschillende universiteiten. Het gaat hier zowel om webdesigners als om studenten uit medische of economische vakgebieden. Zij leren in een 7 weken durende cursus programmeren met Swift, maar ook het programmeren van een Arduino-module met Java.

Swift-programmeercursus van Apple

Daarnaast is de hogeschool van plan om een 1-maand durende cursus voor volwassenen aan te bieden, waarin niet-studenten leren om in Swift te programmeren. Deze cursus zal dit voorjaar van start gaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 januari 2018, 21:03
Categorie Achtergrond
Onderwerpen programmeren, swift
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.