Gerucht: ‘Dit jaar drie iPhones met Face ID’

Apple wil dit jaar drie iPhones met Face ID uitbrengen. Dat zal waarschijnlijk niet de iPhone SE 2 zijn, maar welke dan wel? En waarom is Apple van leverancier geswitcht?

Apple zou van plan zijn om drie nieuwe iPhones in 2018 met Face ID uit te brengen. De productie van de True Depth-camera’s is daarom opgevoerd. LG Innotek zal daarbij de voornaamste leverancier zijn, in plaats van Sharp. Daarnaast heeft Apple enkele Chinese toeleveranciers weten te strikken. Dat zeggen de Koreaanse nieuwssites ET News en The Korea Herald.

Drie iPhones met Face ID

De geruchten over de 2018 iPhones zijn afkomstig uit de toeleveringsketen van Apple. Sharp zou de huidige overeenkomst met Apple niet hebben verlengd, zonder dat daarvoor een reden werd gegeven. Vandaar dat Apple nu kiest voor LG Innotek, aangevuld met enkele Chinese leveranciers. De nieuwe iPhones zouden alledrie voorzien zijn van Face ID. Het gaat om een 6,1-inch LCD iPhone dat volgens voorspellingen van analisten mateloos populair zal zijn. Daarnaast komt er een 5,8-inch opvolger van de iPhone X, plus een extra grote 6,5-inch iPhone X Plus met een bijna randloos OLED-scherm.

Bekijk ook

iPhone 2018: alles over de iPhone 2018 functies en release

Lees hier alles over de nieuwe iPhones van 2018: welke iPhone-modellen heeft Apple in september 2018 uitgebracht, wat is de iPhone 2018 prijs en wat zijn de nieuwe iPhone functies? Lees alles over de iPhone 2018 release, functies en meer 📲

Alledrie zijn dus voorzien van een TrueDepth-camera voor Face ID. De geruchten sluiten aan bij eerdere opmerkingen van topanalist Ming-Chi Kuo over nieuwe iPhones. Hij beweerde dat de iPhones van 2018 alledrie functies krijgen die zijn afgeleid van de huidige iPhone X.

iPhones van 2018 door Ming-Chi Kuo.

Geen Face ID voor iPhone SE 2
Dat de drie hierboven getoonde toestellen Face ID krijgen is dus niet zo gek, maar hoe zit het met de iPhone SE 2 die in de loop van dit voorjaar wordt verwacht? Die krijgt waarschijnlijk geen Face ID en ook geen draadloos opladen. We verwachten voor dit instapmodel alleen wat verbeterde specs, zoals een snellere processor en meer opslag.

AirPower en AirPods-hoesje in maart?
In maart kunnen we nog meer verwachten. Zo waren er eerder vandaag geruchten dat de AirPower en AirPods met draadloze oplaadcase in maart zullen verschijnen. Dat beweert de relatief onbekende site The Apple Post, waardoor de betrouwbaarheid van deze voorspelling moeilijk te voorspellen is. De website zou van een tipgever bij winkelketen Best Buy hebben gehoord dat de AirPower en de draadloze oplaadcase voor de AirPods in maart in de winkel liggen. De verkoop bij Best Buy zou op dezelfde dag van start gaan als in de Apple Store.

AirPower met iPhone X

Apple heeft zelf nog geen datum gegeven voor de nieuwe AirPod-oplaadcase, maar uit eerdere informatie blijkt dat er straks twee varianten in omloop zullen zijn: een oplaadcase met traditionele Lightning-aansluiting en een andere voor inductieladen. In maart kan al het eerste Apple-evenement van 2018 plaatsvinden, al is het goed mogelijk dat Apple alleen maar een persbericht uitbrengt voor de nieuwe producten.

Bekijk ook

Apple-evenementen in 2018: dit kunnen we verwachten

Er staan in 2018 weer meerdere Apple-events gepland. Wat kunnen we tijdens een eventueel maart-event, tijdens WWDC 2018 en in september tijdens het iPhone-event verwachten? Wij hebben de verwachtingen alvast voor je op een rijtje gezet.

AirPods

Lees alles over de AirPods, Apple's populaire draadloze oordopjes. Apple heeft inmiddels meerdere generaties van de AirPods uitgebracht en speciale modellen, zoals de AirPods Pro en de AirPods Max. Hoe kun je de AirPods koppelen, hoe zit het met draagcomfort en hoe vind je AirPods snel weer terug? Bekijk de beste AirPods tips en je weet het! Wil je AirPods kopen, dan vind je in ons artikel de beste prijzen. Voor een goede deal check je ons artikel met AirPods aanbiedingen.

AirPods

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.