Moneyou Go app.

Scoop: Moneyou Go is een nieuwe bankapp met een gratis betaalrekening

De bankenapp bunq heeft er een concurrent bij. Moneyou Go is een nieuwe betaalapp waarin je zelf een rekening kunt openen door een foto van je paspoort of rijbewijs te sturen. Ook krijg je tot en met januari volgend jaar een gratis pas waarmee je in winkels kunt betalen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Banken zetten de laatste jaren vol in op apps. Niet alleen de traditionele banken met de bankierapps, maar er komen ook steeds meer banken die alleen via een app werken. In Nederland hebben we bunq, terwijl internationaal ook banken als Revolut en N26 beschikbaar zijn. Moneyou, een dochteronderneming van ABN AMRO, heeft nu de app Moneyou Go uitgebracht, zo ontdekte iCulture. Met de app open je gratis direct een rekening en kun je betalingen doen. Als extra kun je ook een betaalpas aanvragen, maar meerdere rekeningen openen is niet mogelijk.

Moneyou Go: rekening openen met een app

Moneyou is een dochteronderneming van ABN AMRO en heeft daardoor ook een bankvergunning. Moneyou bood al langer spaarrekeningen, hypotheken en leningen. Met de nieuwe Moneyou Go-app kun je echter ook betalingen verrichten. De app is de afgelopen tijd getest onder gebruikers, maar is nu voor iedereen in de App Store te downloaden, zo ontdekte iCulture. Qua opzet is Moneyou Go vergelijkbaar met bunq. De app is te gebruiken als elke andere mobiel bankieren-app, waarmee je dus je saldo checkt en geld overmaakt.

Aanmelden in Moneyou Go.

Met de app is het ook mogelijk om te sparen en potjes te maken. Om een rekening te openen, moet je enkele gegevens zoals een telefoonnummer en e-mailadres invoeren. Vervolgens kies je een vijfcijferige code waarmee je inlogt. Om je identiteit te verifiëren, maak je een foto van je paspoort, identiteitskaart of rijbewijs.

Twee abonnementen, maar slechts één rekening
Moneyou Go komt in twee abonnementsvormen. Met Go Basic krijg je een IBAN-rekening, kun je geld overmaken en krijg je rente op je rekening. Het Go Basic-abonnement is gratis te gebruiken, maar je krijgt dan bijvoorbeeld geen betaalpas. Wil je deze wel, dan moet je overstappen op Go Plus. Go Plus kost €3,50 per maand, met als enige verschil dat je een enkele betaalpas krijgt. Ter introductie is de betaalpas tot 1 januari 2019 gratis. Meerdere IBAN-rekeningen openen zoals bij bunq is dus niet mogelijk, waardoor de mogelijkheden wat beperkter zijn. Wel kun je dus meerdere potjes aanmaken, waarbij de limiet bij Go Basic 5 en bij Go Plus 20 is. Binnenkort kun je de betalingen ook vanuit de andere potjes laten lopen, maar dus wel binnen dezelfde rekening. Bankieren bij Moneyou Go kan alleen via de app, niet via internetbankieren op de desktop.

Moneyou Go app.

De app werkt alleen op de iPhone en is niet geoptimaliseerd voor de iPad. Op dit moment is het nog niet mogelijk om een iDEAL-betaling in een webshop te doen. Ook kun je op dit moment nog geen adresboek maken, maar de makers beloven in de App Store-omschrijving dat je iedere twee weken nieuwe functies ontdekt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 februari 2018, 10:32
Categorie Apps
Onderwerpen abn amro, mobiel bankieren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.