Waarom Apple tijdens het Apple-event niets zei over de iPhone 12

Apple heeft vanavond heel wat nieuwe producten aangekondigd, maar de iPhone zaten er niet bij. Een teleurstelling? Helemaal niet, want Apple lijkt dit jaar gekozen te hebben voor een introductie in twee fasen. De iPhones zijn pas volgende maand aan de beurt.

Geen iPhone 12 tijdens Apple-event in september

Het is in september altijd vaste prik: de nieuwe iPhones worden onthuld. Maar dit jaar is alles anders door het coronavirus. Apple heeft afgelopen juli tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers al bevestigd dat de iPhone dit jaar een paar weken later komt dan gebruikelijk. En dat betekent ook dat de aankondiging van de iPhone 12 zelf iets later komt. Er zijn nog meer aanwijzingen. Zo hebben analisten en Apple-geruchtenlekkers zoals Mark Gurman van Bloomberg meermaals gezegd dat we deze maand nog geen iPhones hoeven te verwachten, maar dat het evenement op 15 september vooral om de Apple Watch en nieuwe iPads zou draaien.


Eerder schreven we in onze verwachtingen voor het event op 15 september ook al, dat we geen iPhones verwachten maar wel een hoop andere aankondigingen.

Het schema ziet er voor dit jaar als volgt uit:

  • September-event: Apple Watch, iPads en software
  • Oktober-event: iPhones en eventueel nieuwe Macs

De vertraging van de iPhones heeft mogelijk niet alleen te maken met het coronavirus, maar ook met het feit dat Apple dit jaar vier nieuwe iPhones wil uitbrengen, voorzien van 5G en andere vernieuwingen. Daardoor kost het ontwikkelen meer tijd, waarbij niet (zoals gebruikelijk) rechtstreeks met de productie-afdelingen in China kan worden overlegd. Apple-engineers kunnen niet naar China reizen en konden lange tijd niet bijeen komen om met collega’s te vergaderen.

Wat we wel kunnen verwachten van de iPhone 12? Dat lees je in onze round-ups!

Het gaat om deze vier toestellen:

Bekijk ook

iPhone 12: alles over specs, functies en meer

De iPhone 12 is een kleurrijk toestel met 5G, een prachtig OLED-scherm en een nieuw design met platte zijkanten. Ook vind je op dit toestel bijna alle functies van de duurdere Pro-modellen, maar voor een veel lagere prijs. Op deze pagina lees je alles over de iPhone 12!

Kortom, waarom Apple de iPhone niet genoemd heeft tijdens het september-event: Apple wil de aankondigingen zoveel mogelijk spreiden en het is simpelweg nog te vroeg om functies van de iPhone 12 te onthullen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
15 september 2020 om 22:13
Onderwerp
Categorie
iDevices

iPhone 12

De iPhone 12 verscheen najaar 2020 en zat tot en met september 2023 in het assortiment bij Apple als goedkoper instapmodel. De iPhone 12 is de opvolger van de iPhone 11 en heeft een 6,1-inch scherm, 5G, een (toentertijd) nieuw design en een verbeterde camera. Er zijn zes kleuren, waaronder blauw, groen, rood en paars. De iPhone 12 is nog steeds nieuw te koop bij winkeliers en ook als refurbished iPhone 12. Lees alles over de iPhone 12 kopen, prijzen en specificaties.

iPhone 12

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.