Friendly Social combineert Facebook met Instagram.

Friendly Social bundelt je Facebook- en Instagram-accounts in één app

Friendly Social zorgt ervoor dat je maar één app nodig hebt om Facebook, Instagram en Facebook Messenger op je iPhone te gebruiken. Bovendien kun je er meerdere accounts tegelijk mee koppelen.

Friendly Social combineert Facebook met Instagram.

Instagram is eindelijk begonnen met het uitrollen van de ondersteuning voor meerdere accounts, maar deze functie is nog lang niet voor iedereen beschikbaar. Gelukkig is er een alternatief in de vorm van Friendly Social, een onofficiële app die de Facebook, Facebook Messenger en Instagram apps met elkaar combineert. Kun je meteen die Facebook-app weggooien die de batterij van je iDevice leeg trekt.

Om Friendly Social (link) te gebruiken, zul je in de app (uiteraard) wel in moeten loggen met je Facebook- en Instagram-account. Dit geeft Friendly Social overigens niet de mogelijkheid om berichten op je tijdlijn te plaatsen, dus bang voor spamberichten hoef je niet te zijn.

Vervolgens staat er een breed kleurenpallet tot je beschikking om de app een leuk kleurtje te geven. Ook kun je toegang tot Friendly Social afschermen met een viercijferige code. Wel zo fijn als je van plan bent om ook je werk-accounts er mee te koppelen.

Bedien Facebook en Instagram vanuit één app

Na het opstartproces verschijnt je Facebook- of Instagram-tijdlijn gewoon in beeld zoals je dat ook gewend bent van de officiële apps. Het grote verschil is de knop in de rechter onderhoek van het scherm, waarmee je razendsnel tussen verschillende accounts kunt schakelen.

Met Friendly Social stop je Facebook, Messenger en Instagram in één app. Friendly Social lijkt sprekend op Facebooks eigen app.

Dit komt goed van pas voor mensen die zowel voor hun werk als privé een account op Facebook en Instagram hebben, en er zo snel tussen kunnen schakelen zonder steeds in- en uit te loggen of van app te wisselen. Als handige extra is de chatfunctie van Facebook ook gewoon aanwezig in Friendly Social, zodat je er de Facebook Messenger-app er als het ware ook in verwerkt.

Een bijkomend voordeel van Friendly Social is dat je de officiële Facebook-app van je iPhone kunt gooien. Deze app kwam onlangs nog negatief in het nieuws, omdat uit tests bleek dat het verwijderen van de Facebook-app 15% extra batterijduur op kan leveren.

Gaat Friendly Social de Facebook-app vervangen?

Dit komt omdat de Facebook-app allerlei kunstjes gebruikt om op de achtergrond actief te blijven, kunstjes die Friendly Social waarschijnlijk niet gebruikt, al hebben we dit nog niet getest.

Het grote nadeel van Friendly Social heeft te maken met de strenge regels van Instagram, die niet toestaan dat apps van derden foto’s naar Instagram kunnen uploaden. Daarom kun je er dus wel je tijdlijn mee bekijken, maar niet zelf een foto naar uploaden. Mocht Instagram deze regels in de toekomst aanpassen, dan brengt Friendly Social naar eigen zeggen direct een update uit.

Via: iPhone Ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 februari 2016, 17:30
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, instagram, sociale netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.