Siri Remote voor Apple TV 4, touchbediening.

Nieuwe Remote-app Apple TV straks ook voor games, nieuwe desktopversie iTunes onderweg

De compleet nieuwe Remote-app voor de Apple TV werkt straks ook in games. Bovendien is Apple bezig met een nieuwe versie van iTunes die het gebruik van de verschillende muziek-functies makkelijker moet maken.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Siri Remote voor Apple TVHet was al enige tijd bekend dat Apple een compleet nieuwe Remote-app voor de iPhone uit zou brengen. Al in december liet Eddy Cue aan Buzzfeed weten dat de nieuwe Remote-app alle functies gaat krijgen van de Siri Remote, ook wel de Apple TV Remote genaamd. In een gesprek met Daring Fireball heeft Eddy Cue wat meer details over deze app naar buiten gebracht. Zo betreft het een compleet nieuwe app en geen update van de bestaande Remote-app.

Nieuwe Remote-app krijgt alle functies van Apple TV Remote

Eddy Cue ging in het gesprek iets dieper in op de functies van de nieuwe Remote-app. De nieuwe Apple TV Remote heeft bijvoorbeeld een touchpad waarmee je kunt navigeren. Ook kun je communiceren met de Apple TV door middel van Siri. Zowel bediening via Siri als bewegingen op het touchpad kun je met de nieuwe Remote-app voor de Apple TV nabootsen. Het is dus niet per se meer nodig om een compleet nieuwe Apple TV Remote te kopen als je huidige het begeven heeft, omdat je straks ook je iPhone kunt gebruiken. Let er wel op dat Siri op de Apple TV momenteel nog niet in Nederland werkt.

De vernieuwde Remote-app werkt straks ook met games. Dat wil zeggen dat de game, dankzij de nieuwe app, je iPhone herkent als Apple TV Remote. Waarschijnlijk zullen de bewegingssensoren in de iPhone ook gebruikt worden om die van de Apple TV Remote te simuleren. Daarnaast heeft de Apple TV Remote enkele knoppen om het volume van de televisie mee te bedienen. Of dat straks ook met de Remote-app mogelijk zal zijn, werd uit dit gesprek niet duidelijk. De nieuwe Remote-app moet over een paar maanden beschikbaar zijn.

De huidige Remote-app is voornamelijk bedoeld om tekst eenvoudiger in te voeren. Door thuisdeling in te schakelen op zowel je Apple TV als in de huidige Remote-app, kun je het toetsenbord op je iPhone of iPad gebruiken om tekst in te voeren op de Apple TV.

Vernieuwde versie van iTunes ook onderweg

Eddy Cue sprak ook nog over de desktopversie van iTunes. Apple heeft eerder overwogen om de verschillende functies van iTunes in aparte apps onder te brengen, maar zag later toch af van dit idee. Wel liet Eddy Cue weten dat bij de release van OS X El Capitan 10.11.4 een vernieuwde versie van iTunes beschikbaar zal zijn. In deze versie moet het makkelijker worden om alle muziek-functies van iTunes te gebruiken. OS X 10.11.4 is momenteel in beta en zal waarschijnlijk in maart beschikbaar komen voor het grote publiek.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 februari 2016, 22:09
Categorieën Apple, Apps
Onderwerpen apple tv remote, itunes, remote

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.