Eyeware Beam volgt via je iPhone je ogen

Eyeware Beam volgt je oogbewegingen via Face ID op de iPhone

Ideaal voor gamers

Met de Eyeware Beam-app voor iOS is het mogelijk om de TrueDepth-camera op een heel andere manier te gebruiken. Met deze app kun je namelijk je oog en hoofdbewegingen volgen terwijl je bijvoorbeeld een spel aan het spelen bent op je PC.

Eyeware Beam

Weten waar je precies naar kijkt tijdens het maken van een video? Of wil je een camera bedienen met alleen je hoofd? Met de Eyeware Beam app is dat straks allemaal mogelijk. Speciale apparatuur is niet nodig, want het werkt met Face ID en de TrueDeth-camera die al in recente iPhones zit.


De Eyeware Beam is aangekondigd tijdens de techbeurs CES, die vandaag officieel van start gaat. De makers hopen hiermee dat het voor gebruikers makkelijker wordt om oog- en gezichtstracking uit te proberen, zonder dat er hiervoor een duur systeem moet worden aangeschaft.

Dankzij de TrueDepth-camera op de iPhone- en iPad Pro-modellen is het mogelijk voor Eyeware Beam om de bewegingen van je ogen en gezicht te volgen en dit weer door te spelen aan speciale software op je PC.

Ideaal voor gamers
Eyeware beschrijft zelf een aantal voordelen aan de volgen van je oog- en gezichtsbewegingen. Zo kan het social media influencers helpen om betere reactievideo’s te maken. Met de oogtracking is het namelijk mogelijk om precies te laten zien waar de influencer naar kijkt tijdens het maken van de video. Ook voor gamers is het een handige tool. Zo kan het volgen van hun ogen ze meer informatie geven over hoe ze een spel spelen en waar ze op moeten focussen.

Eyeware Beam volgt via je iPhone je ogen

Het volgen van de bewegingen van je hoofd zou volgens Eyeware weer goed van pas kunnen komen tijdens het spelen van simulatiegames zoals Flight Simulator. Zo zou je de camera kunnen bewegen met je hoofd, wat weer een realistischer beeld moet geven tijdens het gamen.

Op dit moment bevindt de app zich nog in de betafase, maar is het wel mogelijk om je in te schrijven om de app te testen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 januari 2021, 9:04
Bron Bron AppleInsider
Categorie Apps
Onderwerpen app, ces, face id
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.