WhatsApp Telefoon spotlight

Essent gebruikt WhatsApp voor klantenservice

Klanten van Essent kunnen voortaan vragen stellen via WhatsApp. Het webcare-team van de energiemaatschappij beantwoordt in kantooruren.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

WhatsApp Telefoon spotlightKlanten van Essent kunnen voortaan WhatsApp gebruiken om de klantenservice te benaderen. Dat maakte de energieleverancier vandaag bekend in een persbericht. Het gaat om een proef van twee maanden, waarna wordt gekeken of deze manier van klanten helpen wordt voortgezet. De berichten die binnenkomen worden beantwoord door de webcare. Essent hoopt met WhatsApp een onderscheidend punt ten opzichte van de concurrentie te hebben.

Ondanks dat het beantwoorden van WhatsApp-berichten een taak is voor de webcare van het bedrijf, gebruikt Essent ouderwetse kantooruren waarop je het team kan bereiken: voor 9.00 uur en na 17.00 krijg je geen repliek. De melding dat je een WhatsApp-bericht kan versturen, wordt gecommuniceerd op de mobiele website van Essent.

Vorige week schreven we ook al over een proef van Essent en smartphonegebruikers. Een select deel van de klanten kan met een bepaalde slimme meter die de energiemaatschappij levert, per dag energieverbruik bijhouden in een iPhone-app. Die proef geldt voor 3000 personen. De WhatsApp-klantenservice moet voor alle klanten bereikbaar zijn.

Eerder schreven we over een ziekenhuis dat WhatsApp gebruikt om in contact te blijven met patiënten. De proef die zij uitvoerden was zo succesvol, dat het voor onbeperkte tijd is verlengd.

Downloaden: WhatsApp (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2014, 10:21
Categorie Achtergrond
Onderwerpen klantenservice, whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.