Essent start proef met slimme meter-app op iPhone

Essent is begonnen met een proef waarbij 3000 klanten met een Slimme Meter via een iPhone-app huin dagelijks gebruik kunnen zien.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Essent SlimmeMeter iPhoneEssent is begonnen met een proef die klanten inzicht in hun energiegebruik moet geven met behulp van een slimme meter en een bijbehorende app voor iPhone of Android. De applicatie is een proef onder 3000 gebruikers van de energieleverancier in Assen, Baarlo, Breda, Harkstede, Sittard, Sint-Michielsgestel, Ter Apel, Waspik en Waalwijk. De applicatie SlimmeMeter biedt inzicht in het verbruik per dag, verbruiksgeschiedenis en bespaartips.


Om in aanmerking te komen voor de proef, hebben klanten een Slimme Meter nodig waarop een Ectual van Enexis is geïnstalleerd. De apparatuur en proef staan los van de Essent apps e-inzicht – waarmee apparaten aangestuurd kunnen worden – en de VerbruiksManager, waarmee alle klanten van de levencier hun verbruik ten opzichte van het voorschot kunnen zien.

Essent Slimme Meter verbruik per dag Essent verbruik geschiedenis Slimme Meter

De test van Essent duurt tot eind december. Volgend jaar moeten de app en de Slimme Meter landelijk en bij meer klanten werken, vertelt Essent aan Tweakers.

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, slimme deursloten, speakers, slimme stekkers, AirPlay-televisies en andere connected apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit. Ontwikkelingen zoals Thread en Matter zorgen voor een beter bereik en beter samenwerken tussen de verschillende protocollen.

Smart Home

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.