zomervakantie

Vakantiespecial: entertainment tijdens de vakantie [round-up]

In de iCulture Vakantiespecial aandacht voor entertainment: boeken, films, tijdschriften maar ook puzzelen en bordspellen komen aan de orde.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

shutterstock_215781037
In de iCulture Vakantiespecial behandelen we onderwerpen die je voor, tijdens en na je vakantie helpen met alle aspecten van je vakantiereis. In dit overzicht lees je over verschillende soorten entertainment voor op vakantie, zoals tijdschriften en boeken lezen, maar ook bordspellen en puzzelen. Eerder kon je in ‘Voorbereiding vakantie‘ lezen over een goede voorbereiding van de vakantie met je iPhone, iPad of beide. Daarna keken we naar tips voor onderweg en de beste accessoires voor op vakantie.

Meeslepende e-books

boeken lezenEen digitaal boek lezen werkt perfect op de iPad. Na de introductie van iBooks stond de Nederlandse winkel een tijdje leeg, maar inmiddels is er een redelijk goed aanbod. Vanzelfsprekend kun je ook boeken uit andere bronnen in de app lezen. Wil je een boek aanschaffen, dan is de boekenwinkel van Apple zeker niet de enige optie. Inmiddels kun je bij onder meer Google en Bol.com ook terecht voor e-books. Vooraf de prijzen checken is dan ook geen slecht idee. In ons overzicht hebben we tien boeken als vakantietips.

Lezen: Meeslepende e-books voor iPhone en iPad

Fraaie tijdschriften voor in je luie vakantiestoel

stapel-tijdschriftenNatuurlijk staan tijdschriften onder druk door de komst van de iPhone en de iPad. Maar er zijn ook genoeg uitgevers die juist kansen zien om hun content op een nieuwe manier aan de man te brengen. Wij keken naar fraaie tijdschriften die je op je iPad en vaak ook op je iPhone kunt lezen. Daarbij hebben we gelet op de uitvoering, het ontwerp, maar zeker ook op de inhoud. Als je toch al een iDevice meeneemt op vakantie, scheelt een stapel digitale tijdschriften behoorlijk bij het inpakken. Zorg wel dat je de tijdschriften downloadt voordat je op reis gaat, omdat het vaak om nogal grote bestanden gaat.
Lezen: Fraaie tijdschriften voor iPhone en iPad

Puzzelen op vakantie

quento appIn de zomermaanden zetten boekwinkels hun schappen vol met puzzelboekjes. De overstap naar digitale puzzels werd door de iPhone en iPad mogelijk gemaakt. Hoewel we digitale kranten hebben gezien waarin je de kruiswoordpuzzels niet eens kunt invullen, zijn er tegenwoordig wel behoorlijk wat apps die het puzzelen op papier prima hebben vertaald naar een appvariant. In verschillende apps komt het volledige aanbod puzzels aan bod: woordzoekers, sudoku’s, kruiswoordraadsels, doorlopers, cijfercodes, cryptogrammen, legpuzzels en Zweedse puzzels. We kijken ook naar die andere vorm van puzzelen: met legpuzzels.
Lezen: Puzzelen en puzzelboekjes voor iPhone en iPad op vakantie

Apps voor de fervente filmkijker

film kijken ipadFilms kijken op een iPad of iPhone, dat doe je gewoon via iTunes. Maar wat nou als je al films hebt gedownload, of je hebt geen draadloos internet omdat je op vakantie bent, of je wilt zelf instellingen regelen en ondertiteling toevoegen? Op de iPad en iPhone zijn heel wat apps verkrijgbaar waarmee je op allerlei manieren naar je videobestanden kunt kijken. Denk bijvoorbeeld aan de VLC-app, die allerlei verschillende formaten moeiteloos afspeelt. Vooral handig aan dit soort apps is dat je de film meestal kunt opslaan om hem offline te bekijken, wat vooral op reis uitstekend van pas komt.
Lezen: Vijf iOS apps voor de fervente filmkijker

Geweldige games voor op vakantie

asphalt-klein-200-200Aan games wordt behoorlijk veel geld verdiend in de App Store. Dat komt vooral omdat de iPhone en iPad een enorm aanbod aan spellen hebben die voor allerlei soorten doelgroepen geschikt zijn. Ook op vakantie worden games veelvuldig gespeeld. Omdat sommige apps nogal groot zijn, kun je ze maar beter thuis downloaden. We maakten een overzicht met 20 games in allerlei formaten en soorten: leuk voor tussendoor, gezellig voor onder elkaar en echte avonturen om je in vast te bijten. We hebben er wel op gelet dat het om games gaat die geen internetverbinding nodig hebben om te functioneren.
Lezen: Games voor op vakantie

Bordspellen voor op vakantie

GU VR Agricola iPad en iPhoneOok tijdens een actieve vakantie zit je af en toe gewoon met vrienden of het gezin lekker op de bank. Echt zo’n perfect moment om een bordspel te spelen. Op de iPad en in mindere mate de iPhone is dit uitgegroeid tot een subgenre van apps met veel fanatieke fans. Maar veel van deze digitale bordspellen zijn juist ook leuk om op een wat meer ongedwongen manier te spelen, zoals met de kinderen. Het grote voordeel van een bordspel op een iDevice is dat de spelregels altijd correct worden uitgevoerd. Onze keuze is gevallen op bordspellen die je met meer dan twee personen kunt spelen.
Lezen: Geweldige bordspellen voor iPad en iPhone

Dit artikel is onderdeel van de iCulture Vakantiespecial.

Dit artikel is geactualiseerd op 28 juli 2015. Er kan op dit artikel niet meer gereageerd worden. Heb je tips of opmerkingen? Stuur dan een reactie naar [email protected]

Openingsfoto: Kaspars Grinvalds via Shutterstock.com

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 augustus 2015, 15:03
Categorie Apps
Onderwerpen entertainment, vakantie, vakantiespecial

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.