Bol.com brengt nieuwe iOS-app voor ebooks uit

Bol.com heeft een ebook-app uitgebracht waarmee PDF- en ePub-boeken te lezen zijn. De Boekenbol-app verdwijnt daarmee. De nieuwe Bol.com ebookapp is ontwikkeld met Bluefire-technologie.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

bol.com app ebooksBol.com heeft een nieuwe iPad-app voor digitaal lezen uitgebracht. De app is ontwikkeld in samenwerking met Bluefire, een bekende app waarmee het al mogelijk was om ePub-bestanden met DRM te lezen. De Boekenbol-app is daarmee overbodig geworden en eigenlijk is dat logisch, want de app werkte al lange tijd niet meer goed. Er schijnen nog 270.000 mensen te zijn die de Boekenbol-app gebruiken. Zij zullen moeten overstappen naar de nieuwe app, die momenteel alleen beschikbaar is gesteld voor iOS. Binnen anderhalve maand zal er ook een soortgelijke app voor Android verschijnen. De app Bol.com ebooks heeft het inmiddels stereotiepe uiterlijk van een boekenplankje, waarop de boeken staan uitgestald. Bij het lezen krijg je een bladeranimatie te zien, om de fans van papieren boeken te vriend te houden.


Je kunt in de app ebooks lezen, notities en markeringen maken en boeken in de bibliotheek beheren. Je kunt het lettertype vergroten en verkleinen, marges en achtergrondkleur instellen en de nachtmodus inschakelen om je bedgenoot niet wakker te houden. Vanuit de app kun je tekstfragmenten delen via sociale media en e-mail. Om de nieuwe app te vieren krijgt iedereen tot 15 april een flinke korting op het ebook Feniks van Deon Meyer: je betaalt slechts 1 eurocent. Gekochte boeken zijn op alle veelgebruikte e-readers en tablets te lezen. Wat de nieuwe app betreft: daarmee kun je PDF-boeken, ePubs met DRM en ePubs met watermerk lezen. Maar de ebooks die je in Amazon’s Kindle Store en Apple’s iBookstore hebt gekocht kun je er niet in lezen. Dat zeggen ze er alleen niet bij.

Downloaden: Bol.com ebooks (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2013, 14:58
Categorieën Boeken, Nederlandse apps
Onderwerpen ebook, facebook
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.