Google begint verkoop e-books in Nederland via iOS-app

Google is begonnen met de verkoop van e-books in Nederland. De functie zal de komende tijd worden uitgerold en concurreert met Apple's iBookstore.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

google play readerGoogle is vanaf vandaag begonnen met de verkoop van e-books in Nederland. De boeken zijn via de Google Play Books-app te lezen op iPad en iPhone. Met de boekenverkoop wordt Google op nog meer vlakken een concurrent van Apple, die al Nederlandstalige boeken via de iBookstore verkoopt. Nederlandse uitgevers en het Centraal Boekhuis werken samen met Google aan de uitrol van de boekenverkoop in Nederland. Google waarschuwt dat het enkele uren of zelfs dagen kan duren voordat gebruikers de dienst kunnen benaderen. Wie de benodigde app Google Play Books binnenhaalt, kan te maken krijgen met het probleem dat er na het inloggen aanvankelijk nog geen downloadmogelijkheid voor boeken is. En wie naar play.google.com/store/books gaat, kan nog een melding ‘Unavailable in your country’ te zien krijgen.


Update: Bij het publiceren van dit artikel was de iOS-app nog niet verkrijgbaar in de Nederlandse App Store. Inmiddels is dat wel het geval; het artikel is daarom aangepast aan de actuele situatie.

Een Nederlandstalig supportartikel op de Google Play-pagina’s legt uit hoe we als iOS-gebruikers de boeken kunnen lezen op iPhone of iPad. Het was voor Amerikanen sinds 2010 al mogelijk om boeken te kopen via Google. Wel verdween de app een tijdje uit de App Store door een conflict met Apple, maar werd later weer teruggebracht – zonder ingebouwde boekenshop. Ook in België was het al mogelijk om e-books via Google te kopen.

In Nederland werken uitgevers als Prometheus en Lannoo mee aan Google Play Books. Voorlopig werkt Google alleen samen met grote uitgevers die een overeenkomst hebben gesloten. Voor zelfstandige auteurs is het daardoor nog niet mogelijk om als auteur een e-book via de Play Store uit te brengen.

Downloaden: Google Play Books (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Informatie

Laatst bijgewerkt
18 juli 2013 om 13:47
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.