Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts
Offline games zonder wifi

Dit zijn de leukste offline games voor iPhone en iPad

iPhone spelletjes zonder wifi
Met deze offline games voor iPhone en iPad kun je onderweg lekker een spelletje doen in de auto of het vliegtuig. We richten ons daarbij niet op eendagsvliege, maar op spelletjes zonder wifi die al jarenlang geliefd zijn. Deze offline games vallen altijd in de smaak - bij iedereen!

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door iCulture.

iPhone-spelletjes zonder wifi

Onderweg naar je vakantieadres kan het leuk zijn om een offline spelletje te spelen, zonder dat je een internetverbinding nodig hebt. Dat is vooral handig in het vliegtuig, maar ook in de auto als je geen data wilt verbruiken. Zit je op je vakantieadres met een trage verbinding, dan komen deze offline games ook van pas, omdat je je geen zorgen hoeft te maken over internet of roamingkosten. We stellen de leukste spelletjes zonder wifi aan je voor. Daarnaast hebben we een lijst met de leukste apps voor kinderen op de achterbank van de auto, waarbij we ook apps presenteren om bijvoorbeeld boeken te lezen en filmpjes te kijken. Hieronder vind je alleen spelletjes.

#1 Monument Valley
Monument Valley doet denken aan de onmogelijke schilderijen van M.C. Escher. Die vormen dan ook de inspiratiebron voor deze game, waarin je het meisje Ro speelt. Je loopt rond door kleurrijke gebouwen en lost daarbij allerlei puzzels op. Door het perspectief te veranderen ontdek je nieuwe paden en lukt het om de puzzel op te lossen. Monument Valley is een van de bekendste en meest geliefde mobiele games, vooral omdat het grafisch er erg mooi uit ziet. Je wordt helemaal meegezogen in het verhaal, zonder dat het data kost.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

#2 Monument Valley 2
De opvolger van Monument Valley draait om de dochter van Ro. Je reist rond in een wereld waarin je Ro moet terugvinden. Het idee is hetzelfde, maar grafisch ziet het er weer net iets beter uit. De puzzels zijn ook slimmer bedacht en net iets moeilijker. Begin daarom met het origineel en ga daarna door met deel 2. Vooral op een groter scherm komen de graphics goed tot hun recht, dus vooral ideaal op de iPad.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

#3 Alto’s Adventure
Juist op een tropisch vakantieadres kun je zin krijgen in een ijskoud avontuur. Alto’s Adventure is een infinite runner waarin je moet zorgen dat Alto zo snel mogelijk de hellingen van de Andes afdaalt. Onderweg kun je munten oppikken, maar je moet ook voorkomen dat je tegen obstakels botst. Met touch-commando’s kun je Alto laten springen en grinden, terwijl je ondertussen punten krijgt voor de beste trucs. Je kunt de game volledig offline spelen.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

#4 Alto’s Odyssey
Bevalt Alto’s Adventure? Dan kun je door naar het vervolg, Alto’s Odyssey. Deze volgt het bekende recept, maar voegt er nog iets aan toe: nieuwe karakters en locaties, nieuwe muziek en meer manieren om het spel te bedienen. Het is dus niet meer van hetzelfde, maar de spelbeleving is weer heel anders. Je gaat nieuwe locaties ontdekken, die zijn omgezet naar mooie illustraties. Begin met Alto’s Adventure en ga dan door met Odyssey, niet andersom. Je kunt extra karakters ontgrendelen tijdens het spelen en er zit ook een zen-modus in voor als je echt wilt ontspannen. Bovendien is het speelbaar voor kinderen van alle leeftijden. Alto’s Odyssey heeft meerdere awards gewonnen, waaronder de Apple Design Award 2018.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

#5 The Room (serie)
Fireproof Games heeft al een aantal varianten van The Room uitgebracht. De eerste verscheen in 2012 en ondertussen zijn we alweer bij de vierde variant, The Room: Old Sins. Ze zijn regelmatig in de aanbieding geweest, dus grote kans dat je ze al eens gratis hebt gedownload maar er daarna nooit meer iets mee hebt gedaan. Tot vandaag, want als je op reis bent en even helemaal in een soort escape room-achtige situatie wilt duiken, is The Room ideaal. Elk level bestaat uit een kamer met meerdere 3D-puzzeldozen die je moet zien te openen. Dit doe je door sleutels te vinden, mechanismes te ontdekken en goed te letten op hints die je tijdens het spelen krijgt. Bij Sommige games wordt de kwaliteit gaandeweg steeds minder, maar The Room heeft een constant hoog niveau weten vast te houden. Ze zijn mooi ontworpen en in willekeurige volgorde te spelen. De originele game is echter het goedkoopst, dus als je de serie nog niet kent is dit de minst risicovolle kennismaking.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

#6 Civilization VI
Civilization VI is de meest recente versie van een bekende reeks strategiegames. Als leider van een volk moet je proberen om de wereld te veroveren, waarbij je te maken krijgt met werkelijke wereldleiders, plaatsnamen en historische monumenten. Dit is een rondengebaseerd spel dat je ook multiplayer online kunt spelen, maar heb je geen internet dan is er ook een AI-variant die offline speelbaar is. Deze game duurt uren om te spelen, maar is ook snel even op te pakken om een paar minuten te spelen, dus ideaal voor iOS.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

#7 Mini Metro
Als je een stedentrip doet raak je vanzelf meer geïnteresseerd in de verschillende vervoermiddelen en hun aansluitingen. In Mini Metro kun je je daarover gaan buigen. Je moet in deze game een eigen metrosysteem bouwen aan de hand van bekende wereldsteden. Teken lijnen tussen de stations en zorg dat mensen kunnen reizen zonder te veel te moeten overstappen. Als mensen te lang moeten wachten op een station, verlies je het spel. Het aantal stations neemt steeds meer toe en je hebt maar een beperkt aantal lijnen en treinen tot je beschikking. Zo krijg je ongemerkt meer waardering voor de mensen die de metrosystemen in de grote steden draaiend houden. De kaarten zien er simpel, minimalistisch en toch mooi uit, in een stijl die je kent van veel metrokaarten van grote steden.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

#8 Ticket to Ride
Nog een andere game die aansluit bij het reisthema. Deze game bestaat al heel wat jaren, maar is nog steeds leuk genoeg om te spelen. Het bordspel heeft al vele awards gewonnen. De iPhone- en iPad-variant is minstens zo leuk en altijd bij de hand, zonder dat je een grote tafel nodig hebt. In Ticket to Ride moet je zorgen dat je als eerste het land hebt voorzien van een spoornetwerk. Je kunt het iDevice doorgeven als je met meerdere mensen wilt spelen, zodat het een rondengebaseerd spel wordt. Maar je kunt het ook alleen spelen. Elk spelletje duurt 15 tot 20 minuten, dus prima te doen om even je zinnen te verzetten tijdens een lange reis. De iOS-game is grafisch gezien afgeleid van het bordspel, dus in een wat nostalgische stijl die goed bij het thema past.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

#9 Asphalt 8: Airborne
Liever een racespelletje? Probeer dan eens Asphalt 8: Airborne. Grote kans dat je die eerder al eens gedownload hebt. De nieuwste game uit de serie heet Asphalt: Legend en is helaas niet offline te spelen, maar bij zijn voorganger Asphalt 8 lukt dat wel. Interactieve graphics, heel veel features en verschillende snelle auto’s staan op je te wachten. Er zijn 40 racetracks die je kunt ontgrendelen in de Archase-modus. Er zit een multiplayer-modus in, maar je kunt het ook solo spelen. Ook fijn is dat je het helemaal offline en gratis kunt spelen. Er zitten in-app aankopen in, maar die heb je niet nodig om plezier te hebben van het racen. Het leuke van zo’n game is dat het zoveel concentratie kost dat je ongemerkt op je bestemming komt.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

#10 To the Moon
Misschien niet zo geschikt om in een volle trein of bus te spelen: deze game wekt namelijk nogal wat emoties op. In de game speel je een stervende man, Johnny Wyles, die als hartenwens heeft om nog eens naar de maan te vliegen. Hij neemt contact op met twee artsen, die met behulp van geavanceerde technieken proberen om de herinneringen van zijn leven terug te halen. Het is een somber maar tegelijk heel erg mooi verhaal, weergegeven in 16-bit graphics. Huilbui gegarandeerd.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

#11 Florence
Nog meer emotie, maar dan over het liefdesleven van een jonge vrouw. Florence laat op een mooie manier zien hoe het voelt om voor de eerste keer verliefd te zijn. De minimalistische gameplay spreekt je wellicht aan, maar ook de puzzels die je moet oplossen. Je kunt dingen aanraken en interactie starten, waarbij alles op een knappe manier verbonden is met het verhaal. Er komen geen woorden aan te pas, wel zit er een geweldige soundtrack in.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

#12 Old Man’s Journey
Een puzzelgame waarbij het draait om de emotionele reis van het leven. Vooral een aanrader als je van mooi design houdt. Deze game won dan ook een Apple Design Award en bovendien een Franse prijs voor beste emotionele game. Houd de zakdoeken dus maar onder handbereik. Vanwege de mooie handgetekende graphics heb je wel een recente iPhone nodig. De landschappen in deze game zijn adembenemend en alles ziet er prachtig uit, maar de game kan daardoor ook wel eens traag aanvoelen. Op oudere toestellen is het geen aanrader. Je bent even helemaal weg uit je dagelijkse sleur en ervaart geen tijdsdruk.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

#13 Subway Surfers
Subway Surfers vinden we al jarenlang een ideaal spelletje om onderweg te spelen… bijvoorbeeld in de metro! De game is gratis en krijgt regelmatig updates waardoor het leuk blijft. Er zijn altijd nieuwe steden te ontdekken, er zijn dagelijkse uitdagingen en elk seizoen komen er weer nieuwe dingen bij. Voor de noodzakelijke upgrades moet je echter wel een in-app aankoop doen. De game is leuk om te spelen en als het niet lukt krijg je tips.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

#14 Threes
Threes is al eindeloos vaak gekopieerd, waarbij 2048 misschien wel de bekendste is. Het origineel is echter ook nog steeds leuk om te spelen. Je speelt op een 4×4 speelbord, combineert enen en tweeën om een drie te maken. Zo ga je door met het combineren van getallen. Drieën vormen het cijfer zes, zessen vormen het cijfer twaalf, enzovoort. Bij elke zet komt er een nieuwe steen bij. Doel is om een zo hoog mogelijk getal te vormen, zonder dat je vastloopt. Een slim puzzelspel waarmee je even een paar minuten bezig kan zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=PTlriI6qSk4

#15 Klaverjas HD
Klaverjassen doe je het best met een groep mensen, maar mocht je geen vrienden in de buurt hebben dan kun je Klaverjas HD ook alleen spelen. De lege stoelen aan de tafel worden ingenomen door een computerspeler. Met Klaverjas HD van de Nederlander Robin Knip speel je zowel de Amsterdamse als de Rotterdamse variant van het bekende klaverjasspel op de iPhone, iPad of iPod touch. Als online spelen niet lukt kun je ook offline tegen de computer spelen. Klaverjas HD hanteert de basisbeginselen van het seinen (Kleintje Boer, Opseinen en Afseinen). Troef bepalen doe je ofwel verplicht (Utrechts) ofwel via een verkorte speel-/pas-procedure. Ook varianten als Contré en Kraken zijn mogelijk. Mocht je het kaartspel nog niet goed onder de knie hebben, dan kun je tegen betaling een trainer inschakelen die je suggesties geeft welke kaart je moet spelen. Je krijgt er ook meteen uitleg bij waarom die kaart de beste keuze is.

Meer offline games voor iPhone en iPad

Andere games die je offline kunt spelen:

 • DEVICE 6 (€3,99, iPhone/iPad, iOS 11.0+) - Een visueel verhaal in een app. Je speelt Anna, een vrouw die wakker wordt in een kasteel en last heeft van geheugenverlies. Bestaat al sinds 2013 maar is nog steeds de moeite waard.
 • 2 For 2 (Gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 12+) - Nog een andere puzzelgame, waar ook strategie aan te pas komt. Je moet zoveel mogelijk stippen met elkaar verbinden, die hetzelfde getal hebben. Probeer dat in zo weinig mogelijk zetten te doen!
 • BADLAND (€0,99, iPhone/iPad/TV, iOS 8.0+) - Je bent een plakkerige zwarte bal die maar niet kapot wil gaan. In deze puzzelgame moet je je karakter door een wereld vol gevaar loodsen. De touchscreen-bediening gaat je daarbij helpen. Het is nogal uitdagend, dus je bent even helemaal van de wereld. Er is een multiplayer-modus, maar je kunt offline ook alleen spelen.
 • BADLAND 2 (€0,99, iPhone/iPad/TV, iOS 8.0+) - In Badland 2 gaat het avontuur verder, met nieuwe manieren om te bedienen. Je kunt je karakter nu links en rechts bewegen. De essentie van de game blijft echter hetzelfde. Prima offline te spelen, vooral met een koptelefoon op zodat je helemaal wordt meegezogen in de ervaring.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

 • Donut County (€5,99, iPhone/iPad/TV, iOS 10.0+) - In deze game draait alles om het gat van een donut. Objecten vallen in het gat, waardoor het groter wordt zodat je er nog grotere objecten in kunt gooien. Ontspannen game, vergelijkbaar met Katamari Damacy.
 • Grand Theft Auto: San Andreas (€7,99, iPhone/iPad, iOS 13.0+) - Zoek je een ander racespelletje, dan kun je ook bij Grand Theft Auto terecht. Geoptimaliseerd voor iOS. Je speelt Carl Johnson, die zich van Liberty City nu naar San Andreas heeft verplaatst. Tientallen uren gameplezier in een open wereld.
 • Downwell (€2,99, iPhone/iPad, iOS 8.0+) - Een intense game, vrijwel geheel in zwart en wit. Terwijl je in een put naar beneden valt moet je voorkomen dat je de obstakels en vijanden raakt. Er zitten wapens in de schoenen van Welltaro, die je kunt laden als je een oppervlak raakt. Het gaat in een duizelingwekkend tempo. Vanwege de portretmodus vooral geschikt voor de iPhone.
 • Playdeads INSIDE (Gratis, iPhone/iPad/TV + IAP, iOS 13.0+) - Opvolger van Limbo, de spannende platformgame van Playdead. Een jongen komt in een mysterieus land terecht, in monochromatische kleuren. Je leidt de jongen door een bos, een fabriek en andere omgevingen. Het verhaal speelt zich af zonder woorden.
 • Stardew Valley (€5,99, iPhone/iPad, iOS 10.0+) - Een immens populaire pc-game, inmiddels ook op iOS. Speelt zich af in klein landbouwstadje. Je moet gewassen verbouwen, vissen en banden aanknopen met het buurdorpje Pelican Town.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

 • Old Man's Journey (€5,99, iPhone/iPad, iOS 10.0+) - Een oude man kijk terug op zijn leven. Jij kunt hem helpen door het pad te effenen, hoogteverschillen te verplaatsen en te zorgen dat hij onderweg met mensen praat. Minimalistische gameplay, omdat het vooral om het verhaal draait. De game is handgetekend.
 • The Witness (€9,99, iPhone/iPad, iOS 12.0+) - Een collectie lijnpuzzels, op een eiland. De puzzels in elk gebied hebben andere regels. In totaal zitten er 523 puzzels in, terwijl er op het eiland mysterieuze figuren en objecten te vinden zijn, die een rol spelen bij de afloop van de game.
 • Star Wars™: KOTOR (€5,99, iPhone/iPad, iOS 9.3+) - Star Wars-fans kunnen met deze game aan de salg, waarschijnlijk de beste van alle Star Wars-games die op iOS zijn verschenen. Als role playing-game ziet het er goed uit op zowel iPhone als iPad.
 • Toon Blast (Gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 12.0+) - Een offline kinderspelletje waarbij je blokken moet wegspelen. Nadeel vinden we dat het synchroniseert via Facebook; dat vindt niet iedereen even fijn. Je kunt het echter ook offline spelen.
 • Paper.io 2 (Gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 13.0+) - Een leuk spelletje dat je offline kunt spelen met een AI-tegenstander. Verover je territorium door grenzen te tekenen. Verbeterde versie van de eerdere game Paper.io.

Lees ook onze round-up van apps voor de achterbank waarmee je kinderen lekker bezig kunt houden. Of ontdek hoe je offline op reis kunt gaan!

Bekijk ook

De beste apps voor kinderen op de achterbank van de auto

Een lange autorit naar het buitenland voor de boeg? Neem de iPhone en iPad mee op vakantie en hou de kinderen op de achterbank lekker bezig met deze apps.

Openingsfoto: Michael Nugent (CC)

Informatie

Laatst bijgewerkt
augustus 2022
Onderwerpen
,
Categorie
Apps