Denon Home 150

Denon-speakers werken nu met Siri (maar je hebt er wel een HomePod voor nodig)

Denon heeft een aantal van haar speakers een update gegeven, zodat ze rechtstreeks met Siri samenwerken. Je kan daardoor via de speaker opdrachten geven aan Siri. Maar er zit wel een addertje onder het gras.

Sinds 2021 kunnen apparaten van derden ondersteuning inbouwen voor Apple’s Siri-assistent. Maar tot op heden zijn er maar weinig apparaten die hier gebruik van maken. Ecobee bracht in 2021 een update uit waardoor je op de thermostaat Siri kan aanroepen, maar dit model is in Nederland niet verkrijgbaar. Maar nu, zo’n drie jaar later, is er eindelijk een apparaat dat gebruikmaakt van deze mogelijkheid. Denon heeft voor haar reeks speakers een update uitgebracht, waardoor je Siri via de speakers kan gebruiken.

Denon-speakers met Siri

De nieuwe functie is ontdekt door HomeKitNews. Dankzij de nieuwe functie kunnen Denon-speakers jou helpen bij het afwikkelen van een Siri-commando. Maar Apple’s assistent zit eigenlijk niet direct in de Denon-speakers ingebouwd. In plaats daarvan fungeert een Denon-speaker als een verlengde van je HomePod-speaker. Je hebt dan ook een HomePod nodig om deze functie überhaupt te kunnen gebruiken.

De nieuwe functie is mogelijk dankzij een update van de HEOS-app, die je gebruikt om de speakers in te stellen. Als je alles goed ingesteld hebt, zal Siri uit de Denon-speaker klinken als je om een opdracht vraagt. De Denon-speakers werken ook al standaard met Alexa, maar nu Siri erbij gekomen is, is er meer keuze.

Bekijk ook

Deze AirPlay speakers en receivers zijn te koop

Met deze AirPlay 2 speakers kun je multiroom audio in je huis krijgen en met sommige kun je ook HomeKit-apparaten aansturen. Welke fabrikanten hebben AirPlay-speakers in hun assortiment en welke kun je dan het beste kiezen? Dat lees je in dit artikel!

Om Siri in de Denon-speakers mogelijk te maken, moet je deze eerst verwijderen uit de Woning-app als je hem daar eerder al aan toegevoegd had. Vervolgens open je de HEOS-app en ga je naar Instellingen > Stemassistenten > Siri en volg je de verdere stappen. Meer instructies vind je hier. Zorg er dus voor dat er een HomePod of HomePod mini in hetzelfde netwerk aanwezig is. Eenmaal geconfigureerd, kun je dus gewoon Hé Siri zeggen. Is de Denon-speaker het dichtst in de buurt, dan Siri uit de Denon-speaker klinken. Het verwerken van je verzoek wordt echter wel gedaan door de HomePod. Je kunt daardoor last hebben van enige vertraging.

Geschikte Denon-speakers zijn de Denon Home 150, Home 250, Home 350 en Home Soundbar 550. Het zijn de eerste AirPlay 2-speakers op de markt die deze functie ondersteunen.

HomePod

Alle belangrijke artikelen over de Apple HomePod onder handbereik. Apple heeft momenteel twee modellen in het assortiment: de kleinere HomePod mini en de grotere HomePod (2e generatie, 2023). De beste tips, gidsen en wat je moet weten over deze slimme speaker, bedoeld voor het luisteren van muziek, het geven van spraakopdrachten met Siri en het bedienen van je smart home. De HomePod fungeert ook als woninghub voor HomeKit en is geschikt als Thread Border Router.

HomePod

Reacties: 4 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.