Bijzondere smart home-accessoires van CES 2017

Op CES 2017 zijn allerlei nieuwe apparaten voor je smart home te zien. Wij maakten een selectie van de meest handige, nuttige en bijzondere accessoires die er te zien zijn.

Op de CES 2017 zijn deze week heel veel accessoires te zien, voor ons als Apple-gebruikers is het goed om te zien dat er steeds meer samenwerkt met HomeKit en dat er dit jaar ook weer eens wat verrassende, nieuwe dingen worden gepresenteerd. We hebben een aantal bijzondere accessoires uitgekozen, die laten zien welke kant het op gaat met je connected home.


Let op! De producten die we hieronder bespreken worden getoond op de CES-beurs in Las Vegas. Dat betekent dat de prijzen in euro’s vaak nog niet bekend zijn en dat sommige producten niet zo snel in de Nederlandse winkels zullen liggen. We laten vooral zien om je een indruk te geven van de trends op het gebied van smart home-accessoires.


Vuilnisbak: GeniCan

De GeniCan is een slim accessoire voor je vuilnisbak. Lege verpakkingen die je weggooit kan de GeniCan automatisch op een boodschappenlijstje zetten, zodat je volgende keer in de supermarkt niet vergeet om het opnieuw mee te nemen.

GeniCan afvalbak-sensor

Het boodschappenlijstje staat in de bijbehorende app, waarmee je ook handmatig de streepjescodes van spullen uit de voorraadkast kunt scannen. Verschijnt begin 2017 en kost $125.


Douche: Moen

Moen maakt douchekoppen die je met een app kunt bedienen en aanpassen aan je wensen. Je geeft precies aan welke temperatuur jij prettig vindt en je kunt daarbij vier douchekoppen aansturen. Dit kunnen douchekoppen zijn die je aan de muur bevestigd, maar ook een handdouche of een bodyspray-apparaat. Er hoort ook een LCD-schermpje bij die meesleurt als de temperatuur van de waterstraal verandert. je kunt voor 12 personen de voorkeuren instellen, inclusief naam, persoonlijke begroeting, timer en notificaties.

De Moen U komt in maart 2017 beschikbaar en kost $1.160 voor twee stuks of $2.200 voor vier stuks.


Babyfoon: Netgear

Babyfoons moeten er niet te eng uitzien en Netgear doet daarom een poging met een konijn, kat en dalmatiër. Eigenlijk zijn het verwisselbare kostuums en is de camera nog steeds een eng zwart bolletje. Netgear maakt beveiligingscamera’s voor thuis onder de naam Arlo en heeft ze nu geschikt gemaakt voor de kinderkamer door er grappige dieren van te maken. Je koopt voor $20 een nieuw pakje. Ouders krijgen een notificatie als de baby beweegt of geluid maakt. Via de Arlo-app kunnen ze vervolgens livebeelden bekijken of terugkijken wat er eerder gebeurde. Alle dataverkeer is versleuteld, want je wilt natuurlijk niet dat een enge hacker meekijkt.

Arlo babyfoon

De Arlo Baby Smart HD Monitoring Camera (ABC1000) en Smart HD Monitoring Camera met 7-inch LCD Screen Display (ABC1000S) zijn vanaf het tweede kwartaal beschikbaar. Prijzen zijn nog niet bekend, maar de verschillende outfits gaan $20 kosten.


Koelkast: FridgeCam

Een connected koelkast met ingebouwde camera is een behoorlijke investering. Je kunt dan ook beter kiezen voor een losse camera, die je op elk moment weer kunt vervangen. De FridgeCam biedt precies dat: het gebruikt slimme software om te herkennen wat er in jouw koelkast staat, maar kan daarbij uiteraard maar op één plankje tegelijk kijken. Je scant de streepjescodes op de verpakkingen zodra je iets nieuws erin zet. De FridgeCam kan vervolgens bepalen hoe snel de inhoud bederft en waarschuwt als je moet opschieten. Telkens wanneer je de koelkastdeur opent en sluit maakt de FridgeCam een foto. Helemaal nieuw is de FridgeCam overigens niet, want we noemden ‘m al een keer in onze Smart Home-special.

FridgeCam in de koelkast

De FridgeCam verschijnt in de loop van 2017 en kost $150.


Prullenbak: SimpleHuman

Niet alleen de vuilnisbak, ook de prullenbak kan wel wat intelligentie gebruiken. Het bekende merk SimpleHuman laat op de CES 2017 een prullenbak zien met spraakcommando’s en Wi-Fi. SimpleHuman had al zeeppompjes en badkamerspiegels met sensoren en er waren ook al afvalbakken waar je alleen maar met je hand langs hoeft te gaan. Maar voor de nieuwe afvalbakken die ze op CES laten zien openen als je ‘Open can’ of ‘Open sesame’ zegt. Je kunt ze ook met je stem commanderen om open of gesloten te blijven. Met de Wi-Fi-versie die in mei verschijnt krijg je meer talen en kun je bijhouden hoeveel vuilniszakken je nog hebt. Minder slim dus dan de GeniCan die we hierboven bespraken.

SimpleHuman afvalbak

De spraakbediende prullenbak kost $180 en $240 afhankelijk van het formaat. De Wi-Fi-versie heeft nog geen prijskaartje.


Sfeerlicht: Helia

Fabrikant Soraa is van plan om slimme lampen uit te brengen, die de kleurtemperatuur aanpassen aan het moment van de dag. Deze lampen beiden een soort Nightshift-nachtmodus, maar dan voor de huiskamer. De lampen filteren ‘s avonds het blauwe licht, zodat je sneller in slaap valt. Overdag imiteren de lampen het zonlicht door meer violette tinten te tonen.

Helia-lamp

Verder werken de lampen gewoon zoals normale slimme verlichting. De Helia-lampen staan met elkaar in contact via de elektrische bedrading in huis, dankzij een technologie die ze HomePlug Green Phy noemen. Hetzelfde idee wordt al langer gebruikt om het Wi-Fi-signaal binnenshuis te versterken. Je bedient de lampen via een iPhone-app.

Verkrijgbaar dit voorjaar voor $50 per lamp.


Printer: Nemonic

In de werkkamer staat misschien een printer met AirPrint, maar ook op andere plekken in huis heb je eigenlijk een (kleine) printer nodig. Zeker als je handschrift door al dat computer- en smartphone-gebruik nauwelijks meer leesbaar is. Met de Mangoslab Nemonic print je plakbriefjes, die je vervolgens op de koelkast of op andere plekken kunt kleven.

Nemonic

Het witte kubusje past in de keuken, de slaapkamer en zelfs in de badkamer. Je kunt kiezen uit vijf pastelkleuren. Komt later dit jaar in de winkel voor rond de $120 en da’s best duur als je bedenkt dat je er ook nog speciale plakbriefjes voor nodig hebt.


Lichtschakelaars: iDevices

De in Nederland wat minder bekende fabrikant iDevices heeft een muurschakelaar die met HomeKit werkt. Je kon al soortgelijke schakelaars van het Nederlandse HomeWizard kopen, maar die werken uiteraard níet met HomeKit. Met een plakstrip breng je overal in huis deze lichtschakelaars aan, zodat ook je schoonmaker en je schoonmoeder de lampen kunnen bedienen, zonder dat ze een smartphone hoeven te hebben.

iDevices schakelaar

Via Bluetooth kun je ook allerlei andere apparaten van iDevices koppelen aan deze knop. Behalve met HomeKit werkt het ook met Android en Alexa. De schakelaar ligt halverwege 2017 in de winkels voor $50.


Beveiligingscam: D-Link

De D-Link Omna 180 Cam HD is misschien niet het meest eye-catching accessoire op de CES 2017, maar wel een van de meest praktische. Het is de eerste D-Link-camera die met Apple’s HomeKit werkt. De camera kijkt onder een hoek van 180 graden rond in je woonkamer. Ook in het donker kun je nog onderscheiden wat er gebeurt, dankzij nachtzicht.

D-Link Omna

Verder kun je in twee richtingen communiceren en video’s opnemen via een ingebouwd geheugenkaartslot. Je krijgt een waarschuwing als er beweging is. Niets nieuws dus, maar misschien is dit net de HomeKit-compatibele camera waar je op zat te wachten. Eerder deze week schreven we over de Withings Home Plus, die ook met HomeKit werkt en er iets stijlvoller uitziet. Deze D-Link verschijnt in het eerste kwartaal van 2017, een prijs is nog niet bekendgemaakt.


Jumpstarter: EcoJump

Ecoxgear EcojumpDe EcoJump-jumpstarter is een accessoire die je in de garage zult bewaren. Misschien heb je nog nooit van een jumpstarter gehoord, maar heb je een al wat oudere auto dan kan een jumpstarter zeker van pas komen. Het is een hulpje voor je accu, die ervoor zorgt dat je auto ook bij koud weer nog opstart. Met 500 Ampère en 12 Volt krijgt deze EcoJump je auto aan de praat. Je kunt zelfs 25 keer starten voordat je het apparaat weer moet opladen.

We bespreken de EcoJump omdat ook dit apparaat de sprong heeft gemaakt naar connected. Via Bluetooth leg je vanaf je iPhone verbinding met de EcoJump. Daarna kun je oplaadstatus en temperatuur afmeten. Ook krijg je een seintje als het weer tijd is om op te laden. Met de twee USB-poorten die erin zitten kun je ook andere apparaten opladen, zoals een iPad. En in geval van nood zet je de 300 lumen sterke lamp aan.

Ecojump jumpstarter

Verkrijgbaar vanaf maart voor $150.


Afstandsbediening voor alles: Sevenhugs

Heel wat fabrikanten willen de centrale hub in je smart home-project worden. Ze proberen het met dingen als ‘Works with Nest’ of met universele afstandsbedieningen. Sevenhugs’ Smart Remote is zo’n universele afstandsbedieningen. Ze hebben met Kickstarter al een succesvolle campagne gevoerd en willen dit jaar het uiteindelijke product op de markt brengen. Het touchscreen van de Smart Remote past zich aan bij het apparaat waar je het op richt. Net als bij Apple’s Touch Bar zitten er geen standaard knoppen op, maar veranderen de knoppen op basis van de actie waarmee je bezig bent.

SmartRemote Sevenhugs

Het werkt op basis van sensoren die je op allerlei plekken in je woning plakt. In de remote zitten sensoren die kunnen meten wat je aan het doen bent. Dat kost nogal wat energie, want de Smart Remote moet elke twee dagen worden opgeladen. Verschijnt in september voor $300 of neem nu alvast de gok voor $230.


Bed: Sleep Number

Als alles slim wordt, waarom dan je bed niet? In de VS is Sleep Number een bekende beddenfabrikant, die aan de hand van cijfers bepaalt welk bed het best bij jou past. De Sleep Number 360 belooft dat je altijd lekker slaapt, fit wakker wordt en minder snurkt. Dit bed past automatisch de ondersteuning aan als je anders gaat liggen. Daardoor zijn de hardheid en steun steeds anders.

Sleep Number 360

Ga je snurken, dan kantelt dit bed automatisch het hoofdeinde omhoog zodat je luchtwegen weer vrijkomen. Een verwarmingselement aan het voeteneinde zorgt dat je altijd lekker warme voeten hebt. Het bed ontvangt ook informatie van de Fitbit en Nest, zodat Sleep Number weet wanneer jij meestal naar bed gaat.

De prijs van het 360 Smart Bed is afhankelijk van de uitvoering, het matras en het onderstel. Maar eigenlijk maakt de prijs niet zoveel uit, want als je geld genoeg hebt om een compleet bed vanuit de VS naar Europa te laten komen, maakt een paar honderd euro meer of minder ook niet meer uit. De meeste bedden van Sleep Number kosten een paar duizend euro. De verschillende modellen komen in de loop van het jaar op de markt.


Nog meer smart home op CES 2017
Smart home is een van de belangrijkste trends van CES 2017. Eerder bespraken we al wat andere producten, zoals het rookalarm van Netatmo en de haarborstel van Withings.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 januari 2017, 14:42
Categorie Accessoires
Onderwerpen beurs, smart home

Smart Home

Een smart home is een huis die met het internet verbonden is via allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten.

Smart Home
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.