Withings Home Plus

Vernieuwde Withings Home Plus-camera werkt met HomeKit

De nieuwe Withings Home Plus-camera werkt met HomeKit, zodat je met Siri en op afstand via je Apple TV kunt bedienen.

Mensen die hun smart home-spullen allemaal geschikt willen maken voor HomeKit hebben weer wat meer keuze. De Withings Home Plus is namelijk aangekondigd op de CES-beurs, een beveiligingscamera die met HomeKit werkt. Maar er is wel een probleem.


Withings Home Plus

Withings’ moederbedrijf Nokia is namelijk verwikkeld in een rechtszaak. Of Nokia nog de komende jaren verder gaat met het ondersteunen van HomeKit is daarom nog maar de vraag.

Toch valt er veel positiefs te ontdekken aan de Home Plus, de camera die streaming video via je thuisnetwerk naar een mobiel apparaat kan streamen. Het kan een alternatief zijn voor de Nest Cam, die nog helemaal niet HomeKit-geschikt is. De Home Plus heeft hetzelfde uiterlijk als z’n voorganger, de Home. Nieuw is de HomeKit-ondersteuning, waardoor je de functies kunt aansturen met Siri en via de Woning-app. Je zou ook de lampen automatisch kunnen laten inschakelen als er beweging wordt gedetecteerd.

Withings Home Plus.

Er zit een HD-camera in, die ook bij slechte lichtomstandigheden kan filmen. Je kunt deze camera gebruiken voor beveiliging of als babyfoon. Communiceren kan in twee richtingen, zowel luisteren als praten. Ook kun je instellen dat de camera notificaties moet sturen als er geluid of beweging zichtbaar is. De Home Plus houdt een logboek van twee dagen bij en kan ook een 24-uurs timelapse maken.

De Withings Home Plus komt in het eerste kwartaal van 2017 op de markt voor een prijs rond de $200, dezelfde prijs die Nest voor de Nest Cam vraagt. Je zult ‘m alleen niet in de Apple Store aantreffen, want Apple heeft de producten van Withings uit de schappen geruimd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 januari 2017, 11:52
Categorie Accessoires
Onderwerpen homekit, smart home, withings

Smart Home

Een smart home is een huis die met het internet verbonden is via allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten.

Smart Home
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.