Withings haarborstel

Gooi je haar los met de slimme haarborstel van Withings

Withings heeft samen met L'Oréal en Kérastase een 'connected' haarborstel gemaakt, die de gezondheid van je haar analyseert en adviezen geeft.

Withings heeft in samenwerking met Kérastase en L’Oréal een connected haarborstel ontwikkeld. Met deze Hair Coach ontdek je of je haar gezond is en of de haarverzorging die je gebruikt daadwerkelijk de conditie verbeteren. De haarborstel bevat helaas geen ingebouwde kapper; je zult je haar nog wel zelf in model moeten brengen.

Withings haarborstel

Withings Hair Coach

Withings was onlangs nog in het nieuws omdat Apple alle producten uit de schappen heeft gehaald. Dat heeft te maken met een serie rechtszaken die Nokia en Apple onderling hebben aangespannen. Dat is jammer, want Withings heeft een reeks connected gezondheidsproducten die een goede aanvulling zijn op het assortiment van Apple, zoals bloeddrukmeters en weegschalen. Withings is tegenwoordig onderdeel van de Digital Health-afdeling van Nokia.

De Hair Coach bevat sensoren die gemaakt zijn door Withings, terwijl de algoritmes in samenwerking met L’Oréal zijn gemaakt. Samen kunnen ze de kwaliteit van het haar bepalen terwijl je aan het borstelen bent. Een ingebouwde microfoon luistert naar het geluid van het haarborstelen en kan daaruit de droogheid, breekbaarheid, gespleten punten en andere haarmisère afleiden. Ook zitten er een accelerometer en een gyroscoop in om het borstelpatroon te meten en te kijken hoe vaak jij de borstel door je haar haalt. Je krijgt een waarschuwing als je te hard borstelt.

Withings haarborstel-app op de iPhone

Via de mobiele app lees je alle metingen uit, inclusief grafieken. Er wordt zelfs rekening gehouden met de weersomstandigheden om te bepalen of je haar wel gezond is en wat je eraan kunt doen om te verbeteringen. De aanbevelingen die je daarbij krijgt zijn ongetwijfeld verkrijgbaar bij L’Oréal en de Kérastase-kappers. Een origineel idee is het in ieder geval wel. De borstel levert volgens de makers dan ook data op, waar je voorheen niet over kon beschikken.

Komend najaar in de winkels
De haarborstel ligt dit najaar voor $200 in de winkel. Je kunt terecht op de website van Withings of in de Kérastase-haarsalons.

Withings Hair Coach

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 januari 2017, 15:22
Categorie Accessoires
Onderwerp withings

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.