Netatmo Smart Smoke Alarm.

Netatmo Smart Smoke Alarm is een rookmelder met HomeKit

Netatmo Smart Smoke Alarm is een slimme rookmelder met HomeKit-ondersteuning. Ook de Indoor Security Siren die samenwerkt met Netatmo Welcome is aangekondigd en komt er een samenwerking met onder andere Velux aan.

Bekende accessoiremerk Netatmo heeft weer een nieuw accessoire voor in huis aangekondigd. Na de slimme radiatorknop met HomeKit en de Welcome-camera voor thuis, komt het bedrijf nu met een rookmelder genaamd de Netatmo Smart Smoke Alarm. Deze slimme rookmelder werkt samen met Apple’s HomeKit, zodat je de melder kunt laten samenwerken met je verlichting en andere HomeKit-accessoires.

Netatmo Smart Smoke Alarm.

Netatmo Smart Smoke Alarm met HomeKit

De Smart Smoke Alarm heeft veel weg van de Nest Protect en komt qua functies dan ook aardig overeen. De rookmelder van Netatmo stuurt een sirene van 85 decibel zodra er rook waargenomen wordt. De rookmelder heeft een ingebouwde batterij die tot tien jaar mee gaat, net zo lang als de levensduur van de rookmelder zelf. Doordat de batterij tien jaar mee gaat, word je ‘s nachts ook niet gestoord door piepgeluidjes dat de batterij van de rookmelder leeg is. Om de werking te garanderen, voert de rookmelder ook zelf automatisch de nodige checks uit om te controleren of alles nog wel goed werkt.

De rookmelder van Netatmo werkt samen met de eigen Netatmo Security-app, zodat je ook op je iPhone direct een melding krijgt als er rook gesignaleerd wordt. Zo blijf je dus ook van de thuissituatie op de hoogte als je buiten de deur bent. De app komt ook van pas als de rookmelder per ongeluk aan gaat door bijvoorbeeld de rook van een verbrand broodje, want met een druk op de knop kun je het alarm uitschakelen. De HomeKit-integratie van de Smart Smoke Alarm komt vooral van pas met de samenwerking met andere HomeKit-accessoires, zoals je verlichting. Gaat de rookmelder af, dan kunnen de lampen dankzij HomeKit bijvoorbeeld automatisch aan gaan en een bepaalde kleur aannemen.

Netatmo Indoor Security Siren.Netatmo heeft echter nog meer aangekondigd tijdens de CES. De Indoor Security Siren werkt samen met de Netatmo Welcome. Door de sirene in je huis te hangen, wordt er een signaal van 110 decibel uitgezonden zodra de camera een onbekend gezicht signaleert. De sirene heeft ook een luidspreker, waarmee je inbrekers kunt afschrikken met voorgeprogrammeerde zinnen. De Security Siren werkt alleen samen met de Netatmo Welcome en is niet op zichzelf te gebruiken. Helaas werkt hij niet samen met HomeKit. Zowel de Smart Smoke Alarm als de Indoor Security Siren verschijnen rond het einde van het jaar, maar de prijzen zijn nog niet bekend.

Netatmo werkt samen met Velux

Tot slot heeft Netatmo nog een samenwerkingsprogramma aangekondigd met de naam ‘With Netatmo’. De eerste twee partners zijn Velux en Legrand. Dankzij sensoren van Netatmo kunnen Velux-ramen en -zonwering automatisch geopend of gesloten worden als het bijvoorbeeld te warm is, de luchtkwaliteit slecht is of er te weinig licht in huis is. Met de iOS-app kun je ze ook op afstand bedienen. Met Legrand werkt Netatmo samen met de Céliane-producten aan slimme schakelaars voor in huis. Met een enkele schakelaar kun je zo je complete verlichting uitschakelen. Dit werkt ook samen met Siri, zodat je via je stem alles kunt bedienen.

Velus with Netatmo.

Zowel de samenwerking met Velux als Legrand gaan in de herfst van dit jaar van start, maar de samenwerking met Legrand is alleen voor Frankrijk aangekondigd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 januari 2017, 11:47
Categorie Accessoires
Onderwerpen homekit, netatmo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.