Fission-app

Rogue Amoeba haalt app uit de Mac App Store: ‘Te weinig verbeteringen’

Rogue Amoeba, maker van de populaire audiobewerker Fission, heeft de app weggehaald uit de App Store. Als reden wordt genoemd dat Apple te weinig verbeteringen doorvoert.

Rogue Amoeba stapt op

Eerder deze week werd al duidelijk dat de belangstelling van ontwikkelaars voor de Mac App Store afneemt. Er worden maandelijks nog geen 300 nieuwe apps ingediend bij Apple, terwijl de aantallen bij de iOS App Store veel hoger liggen. Wellicht was dit de druppel voor Rogue Amoeba om de app terug te trekken. In een blogposting legt Paul Kafasis uit dat de Mac App Store “blijft kampen met problemen” en dat er “weinig veranderingen” zijn doorgevoerd om ze op te lossen.


Er is nu wel een update van Fission verschenen, die de app naar versie 2.7.1 brengt. Deze bevat een handvol kleine verbeteringen en alvast wat ondersteuning voor macOS Monterey. Het echte nieuws is dan ook het verwijderen van Fission uit de Mac App Store. Rogue Amoeba richtte zich al langer op het direct aanbieden van software aan consumenten, onder andere met Airfoil, Audio Hijack en Farrago. Fission was als enige via de Mac App Store verkrijgbaar, maar met het vertrek is Rogue Amoeba nu helemaal verdwenen.

Sinds de opening van de Mac App Store in 2011 hebben wij er ook geëxperimenteerd. Maar ondanks tien jaar feedback van talloze ontwikkelaars en gebruikers heeft Apple maar weinig veranderingen doorgevoerd en blijft de appwinkel vol problemen zitten. Als je de vele tekortkomingen en problemen koppelt aan het restrictieve beleid van Apple, waardoor de meeste van onze software er niet kan verschijnen, is de Mac App Store duidelijk niet geschikt voor ons. Met het verwijderen van Fission, hebben we geen producten meer in de Mac App Store.

Fission-app

Rogue Amoeba zegt een terugkeer naar de App Store te evalueren, maar momenteel is dat niet aan de orde. Heb je Fission via de Mac App Store gekocht, dan zijn er hier instructies hoe je dit kunt omzetten naar de versie die je via de website van de ontwikkelaar kunt downloaden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.