ARWatch app

Zo ziet Apple Watch er om je pols uit met augmented reality

Kun je niet wachten om te zien hoe de Apple Watch er om je pols uitziet? Dan is er nu een app waarmee je virtueel de nieuwe smartwatch kunt uitproberen door je iPhone-camera te gebruiken.
Joris Kersten - · Laatst bijgewerkt:

Kun je niet wachten om er achter te komen hoe de Apple Watch er om je pols zal uitzien? Dan kun je hem vanaf 10 april uitproberen in Londen of Parijs, maar er is ook een makkelijker alternatief.

ARWatch app

De app heet ARWatch en maakt gebruik van je iPhone-camera en augmented reality. Om te zien hoe je toekomstige Apple Watch er om je eigen pols uit gaat zien, moet je eerst deze PDF uitprinten. Knip vervolgens het horloge met het alien-logo uit langs de stippellijn en leg hem op je pols. Om het papier op zijn plaats te houden kun je bijvoorbeeld dubbelzijdige plakband gebruiken. Open de app op je iPhone en richt de camera op je pols om het resultaat te zien. De camera herkent de afbeelding en vormt een 3D-beeld van de Apple Watch Sport, waardoor het net lijkt of je Apple’s nieuwe smartwatch echt om je pols hebt. Door op het scherm te drukken kun je ook de kleur van de bandjes aanpassen. Helaas zijn alleen de siliconensportarmbandjes in de app te zien.

ARWatch is geen officiële app die te vinden is in de App Store. Je kunt de applicatie downloaden via deze link, die enkel werkt vanaf je iPhone. Omdat het geen officiële app is zul je ook op je smartphone aan moeten geven of je hem vertrouwt of niet. De app lijkt in eerste instantie niks raars met je iPhone te doen, maar we raden aan om enigszins voorzichtig te zijn. Heb je problemen met de downloadlink, dan kun je ook de QR-code scannen die op de PDF staat afgebeeld. Vanaf 24 april ligt de Apple Watch in de winkels, maar dankzij deze AR-app kunnen we vast wennen aan hoe deze er om onze pols uitziet.

Tipgever: @adambazuin

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 maart 2015, 13:33
Categorie Apps
Onderwerpen apple watch, augmented reality

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.