SwapQuest

SwapQuest: uitdagend puzzelspel met RPG-elementen

SwapQuest is een combinatie puzzelgame en RPG waarbij je jouw karakter door een wereld moet loodsen door continu tegels te wisselen en zo het looppad aan te passen.

SwapQuestDe ontwikkelaar noemt het Pipe Dream meets Final Fantasy, maar wij noemen het gewoon een combinatie tussen puzzelspel en RPG (role playing game) die in ieder geval op papier uitermate geslaagd lijkt. SwapQuest laat je door een wereld wandelen door tegeltjes te wisselen die je pad beïnvloeden. Door de juiste tegels te wisselen kun je buit verzamelen, monsters verslaan en een weg naar de uitgang vinden. De RPG-elementen zorgen ervoor dat je jouw karakter naar je eigen hand kunt zetten.

Je begint als mannelijk of vrouwelijk personage en kunt daarbij kiezen uit vijf verschillende klassen, elk met hun eigen sterke en zwakke punten. Je wereld bestaat uit een raster van tegels met een specifieke looprichting. Door deze tegels te verwisselen kun je een pad door de wereld maken. Er liggen hier en daar schatten die je kunt verzamelen, maar je zult evengoed moeten uitkijken voor monsters en vijanden. Daarnaast zit er een tijdslimiet aan de levels: een duistere mist trekt langzaam over de wereld heen en blijf je deze mist niet voor, dan raak je punten kwijt. De juwelen die je buitmaakt kun je gebruiken voor upgrades, wapens en bescherming. Ook is er niet één oplossing maar kun je op meerdere manieren je weg naar de uitgang vinden.

SwapQuest

Om de game interessant te houden worden er naarmate je in de game vordert nieuwe vijanden, spelmechanismen en zelfs echte boss battles geïntroduceerd. Dankzij een endless mode is de game ook leuk voor echte puzzelfanaten en met drie verschillende moeilijkheidsniveaus is de game even geschikt voor casual gamers als voor die-hards. Er zijn geen in-app aankopen; schaf je de game aan, dan heb je meteen toegang tot alle levels.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 maart 2015, 12:02
Categorie Apps
Onderwerp puzzelgame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.