Apple Vision Pro op hoofd van vrouw

Apple Vision Pro Developer Kit nu aan te vragen door ontwikkelaars

Apple wil graag dat zoveel mogelijk ontwikkelaars met de Vision Pro-headset aan de slag gaan en toepassingen bouwen. Om dit te vereenvoudigen is het nu mogelijk een Vision Pro developer kit aan te vragen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 24 juli 2023: Apple heeft aangekondigd dat de developer kit voor Apple Vision Pro nu beschikbaar is. Ontwikkelaars kunnen een aanvraag doen en krijgen dan een product te leen waarmee ze kunnen ontwikkelen en testen. Ook krijgen de ontwikkelaars hulp op allerlei gebied. Elke ontwikkelaar heeft twee mogelijkheden om vragen te stellen bij mogelijke programmeerproblemen. De headsets blijven eigendom van Apple en moeten bewaard worden in een beveiligde ruimte, die alleen betreden kan worden door ontwikkelaars die toestemming hebben gekregen. Het is niet toegestaan om de headset te laten zien aan iemand buiten het ontwikkelteam. Ook vrienden, familieleden en anderen mogen de developer kit niet bekijken of vasthouden.


Apple belooft regelmatig contact op te nemen met de ontwikkelaars, om te bespreken welke apps in ontwikkeling zijn. Dit is gedaan om zeker te weten dat ze de headset niet puur ter vermaak hebben aangevraagd. En op verzoek moet de headset weer teruggegeven worden. Ontwikkelaars kunnen de Vision Pro developer kit blijven gebruiken tot 90 dagen na de officiële introductie in de winkel. Dit zal in 2024 gebeuren en daarna zullen de ontwikkelaars hun eigen headset moeten kopen. Tijdens de testperiode hoeven de ontwikkelaars niets te betalen, maar ze worden ook geen eigenaar.

Zo kun je je aanmelden voor de Vision Pro developer kit

Ontwikkelaars kunnen zich aanmelden via de Apple-website en op basis van de verstrekte informatie kijkt Apple wie in aanmerking komt. Ontwikkelaars die al hebben aangetoond over de juiste ervaring te beschikken en al apps hebben ontwikkeld, hebben meer kans. Daarbij wordt ook prioriteit gegeven aan apps die goed aansluiten op visionOS.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 6 juni 2023.

Vision Pro developer kit

Bij de overstap naar Apple Silicon waren er ook developer kits, bestaande uit een omgebouwde Mac mini voorzien van M1-chip. Dit was bedoeld om ontwikkelaars alvast aan het werk te zetten, om hun bestaande apps aan te passen en nieuwe te kunnen ontwikkelen. Bij de Vision Pro-headset speelt dit nog eens extra, omdat dit een compleet nieuw device is dat pas begin 2024 beschikbaar komt en $3.499,- gaat kosten.

Zonder toegang tot de hardware zullen ontwikkelaars moeite hebben met het bouwen en testen van hun apps voor het visionOS-platform. De Vision Pro developer kit lost dat op. Ontwikkelaars kunnen een aanvraag indienen, maar verdere details zijn nog niet bekendgemaakt. Behalve dan, dat ze vanaf juli 2023 beschikbaar worden gesteld.

Werken met Apple Vision Pro op het hoofd

Mogelijk moet er wel fors voor betaald worden. Ter vergelijking: bij eerder developer kit vroeg Apple er 500 dollar voor, maar het ging hierbij ‘slechts’ om een omgebouwde Mac mini. De developer kit voor de headset zal een stuk duurder zijn en mogelijk gaat Apple ook werken met een loting of een voorselectie, om te voorkomen dat consumenten zich plots als ontwikkelaar aanmelden om een goedkope Vision Pro in huis te halen.

Apple gokt erop dat spatial computing het volgende belangrijke computerplatform wordt en de Apple Vision Pro is de eerste stap in die richting. Apple belooft dat je bij aanschaf directe ondersteuning krijgt bij het maken van apps en games voor visionOS. Je wordt ook op de hoogte gehouden van events, mogelijkheden om te testen en andere hulp bij het maken van nieuwe toepassingen voor het platform.

Bekijk ook

visionOS: alles over de software van Apple Vision Pro

Alles over visionOS, het besturingssysteem voor Apple's mixed reality-headset. Lees meer over de functies, het ontwerp, de mogelijkheden, apps, beschikbaarheid en meer.

Ontwikkelaars kunnen ook een verzoek indienen om hun app te laten beoordelen, zodat ze weten of deze geschikt is voor Apple Vision Pro. Omdat de software is gebaseerd op componenten uit iOS, iPadOS en macOS is de kans aanwezig dat sommige apps met een kleine aanpassing al geschikt kunnen worden gemaakt. Apple gaat ook ontwikkelaarslabs organiseren op zes locaties wereldwijd: Cupertino, Londen, München, Shanghai, Singapore en Tokio.

Wil je als consument een Apple Vision Pro-headset op je hoofd zetten, dan kan dat pas vanaf begin 2024. En je kunt nu alvast gaan sparen voor het aankoopbedrag van $3.499,-. Daarnaast kan de prijs nog oplopen door verschillende accessoires, zoals magnetische lenzen voor brildragers. De developer kit zal waarschijnlijk de meest basic versie bevatten, zonder extra’s.

https://www.iculture.nl/apple-accessoires/vision-pro/

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 24 juli: De developer kits zijn nu aan te vragen op de website van Apple.

Vision Pro

Vision Pro is de eerste headset van Apple voor spatial computing. Deze headset combineert augmented reality met virtual reality en heeft allerlei standaard ingebouwde apps die je kent van de iPhone, iPad en Mac, maar dan in een virtuele omgeving, geprojecteerd in je echte omgeving. Hij is sinds 2 februari 2024 in de VS verkrijgbaar voor een prijs vanaf $3.499,-. Andere landen volgen later.

Vision Pro

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.