Teardown: Nieuwe Apple TV 4K 2021 is gemakkelijk te fixen, maar de Siri Remote niet [video]

iFixit heeft de nieuwe Apple TV 4K 2021 én de nieuwe Siri Remote uit elkaar gehaald in een uitgebreide teardown. In een video is de teardown te zien, waar de Apple TV en de Siri Remote stap voor stap ontmanteld worden.

Uit de buitenkant ziet de nieuwe Apple TV 4K 2021 er identiek uit in vergelijking met de vorige Apple TV 4K. Dat is voor binnenkant niet anders, zo blijkt uit deze teardown van de Apple TV 4K 2021. Voor de Siri Remote 2021 is dat een ander verhaal. Sommige onderdelen moeten met de nodige kracht losgehaald worden.

Teardown Apple TV 4K 2021 en Siri Remote

De onderdelen van de Apple TV 4K zitten voornamelijk vast met schroeven. Dat geldt ook voor de ventilatie, die onderaan de Apple TV zit. Een grappig detail is dat de buitenkant in feite transparant is, zo verklapt de infraroodcamera van iFixit. Na het loshalen van de onderkant blijkt dat de ventilatie niet verbonden is met een kabel, maar met metalen contactpuntjes. Alle andere onderdelen zitten met schroefjes vast, ook het moederbord met de nieuwe A12-chip. Omdat alles zo makkelijk los te halen is, is het vervangen van onderdelen ook erg eenvoudig.

Teardown Apple TV 4K 2021.

iFixit geeft de Apple TV 4K 2021 daarom een repareerbaarheidsscore van 8 op een schaal van 10. Dat is exact dezelfde score als de vorige generatie uit 2017.

Om binnen te kijken in de Siri Remote, is wel wat meer werk nodig. Dat komt door de aluminium behuizing, waardoor je er met een simpele infraroodcamera niet doorheen kan kijken. Aan de onderkant van de afstandsbediening zitten twee kleine schroefjes, waardoor het openmaken er in eerste instantie makkelijk uit ziet. Om het moederbord eruit te halen, moest iFixit de knoppen met kracht uit de afstandsbediening halen, waarna het moederbord er uitgeschoven kon worden.

Teardown Siri Remote 2021.

Daar zit ook de batterij in verwerkt. Deze is vastgelijmd, maar het loshalen gaat relatief eenvoudig. De Siri Remote blijkt een 1.52Wh batterij te hebben. Omdat de aansluitingen van de batterij vast gesoldeerd zijn, is het vervangen van de accu nog niet zo eenvoudig. iFixit hoopt dat de eventuele volgende afstandsbediening een door de gebruiker te vervangen batterij heeft, net als bij de AirTag.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 mei 2021, 15:54
Categorie iDevices
Onderwerpen apple tv 4k, Siri Remote
Devices Apple TV 4K, Siri Remote

Apple TV 4K

De Apple TV 4K is de krachtigste en meest geavanceerde Apple TV in het assortiment. Er zijn twee versies: de Apple TV 4K uit 2017 en de Apple TV 4K uit 2021. Het 2021-model heeft een snellere A12-chip, voor ondersteuning van High-Framerate HDR en betere prestaties voor games. Behalve voor HDR10 en Dolby Vision, ondersteunt de Apple TV 4K ook Dolby Atmos voor beter geluid. De Apple TV 4K wordt geleverd met de nieuwe aluminium Siri Remote, met nieuwe knoppen en bediening.

Apple TV 4K
0 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.