Apple Event Scary fast

Aangekondigd: online Scary Fast Apple-event op 31 oktober 2023

Scary Fast!
Apple gaat in 2023 nog één evenement organiseren en wel in de nacht van 30 op 31 oktober. Het gaat hier om een online event, waarvan de aankondiging nu is verstuurd. De belangrijkste vraag is: wat gaat Apple aankondigen? Wij hebben wel een idee.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Lange tijd was het onzeker of er wel een oktober-event in 2023 zou komen. Mark Gurman was er aanvankelijk sterk van overtuigd dat er geen event zou komen en dat alles met persberichten zou wilden afgehandeld, net als vorig jaar. Later draaide hij bij en voorspelde hij nieuwe Macs op 30 of 31 oktober, die tijdens een event aangekondigd zullen worden. Inmiddels weten we de definitieve datum van een event en kunnen we alvast uitkijken naar de livestream. Die gaat plaatsvinden op 30 oktober om 5PM Pacific Time (dit is in Nederland op 31 oktober om 1:00 uur’s nachts!), dus je zult er speciaal voor op moeten blijven. Het gaat hier om een online event. Nog nooit ging een Apple-event zo laat van start.

Let op! Omdat in Nederland de zondag vóór het event de wintertijd in gaat, is het tijdsverschil met Cupertino niet 9 uur, maar 8 uur. In de VS gaat de wintertijd pas in november in en is het tijdsverschil weer 9 uur.

Scary Fast

Scary Fast

October 31, 2023 1:00 am

Loading…

Datum oktober 2023-event officieel

Apple kondigde halverwege oktober de Apple Pencil met usb-c aan in een persbericht en daarmee leek het bedrijf klaar te zijn voor de rest van het jaar. Maar er komt toch nog een verrassing eind oktober met een event op 30 oktober 2023.

Dat Apple voor eind oktober kiest, is niet zo verrassend. Voorgaande jaren vonden oktober-events vrijwel altijd in de tweede helft van de maand plaats. Dit zijn de data van de afgelopen jaren:

  • 2022: geen event, persberichten op 18 oktober
  • 2021: 18 oktober
  • 2020: 13 oktober
  • 2019: geen event
  • 2018: 30 oktober
  • 2017: geen event
  • 2016: 27 oktober
  • 2015: geen event
  • 2014: 16 oktober

In 2022 gingen er ook lange tijd geruchten over een oktober-event, maar dat ging niet door en er werden uiteindelijk meerdere producten in een persbericht aangekondigd: de iPad Pro 2022, standaard iPad 2022, de Apple TV 4K 2022 en diverse software-updates. Dat is behoorlijk wat, maar Apple vond dat er onvoldoende nieuws te melden was om de media op te trommelen.

Hoe zit het met de producten die nog in 2023 worden verwacht? Dat lees je hieronder. Eén hint hebben we in ieder geval: als je op de Apple-eventpagina kijkt verandert het Apple-logo in een Mac-gezichtje.

Apple Scary Fast event

Wat kan Apple aankondigen in oktober 2023?

Er komen waarschijnlijk geen nieuwe iPads in 2023, maar er zouden nog wel Macs voor oktober staan gepland. Het gaat hier waarschijnlijk om een vernieuwde iMac met M3-chip, terwijl er ook wordt gesproken over vernieuwde MacBook Pro’s. Dat laatste zou opmerkelijk zijn, aangezien de MacBook Pro in januari 2023 nog is vernieuwd. Maar bronnen stellen dat Apple al ver gevorderd is met de M3 Pro- en M3 Max-chips, dus het zou zomaar kunnen dat we die al deze maand gaan zien.

Eerder gaf Gurman aan dat er “nog een ander Apple-product” in oktober 2023 wordt aangekondigd in een persbericht. Inmiddels weten we wat dit is: de Apple Pencil met usb-c. Dat Apple alleen een accessoire aankondigt, bevestigt dat er in 2023 geen nieuwe iPads meer uitkomen en dat we tot volgend jaar moeten wachten op de iPads van 2024.

Lees ook ons artikel met de complete verwachtingen voor het Mac-event van oktober 2023, waarin we uitgebreide vooruitblikken op de aankondigingen die komen gaan.

Bekijk ook

Vooruitblik: dit zijn onze verwachtingen van Apple's oktober 2023-event

Wat kun je verwachten van Apple's oktober 2023-event? In dit artikel lees je welke producten mogelijk aangekondigd worden. We verwachten in ieder geval een sterke focus op de Mac.

Wat kun je van iCulture verwachten?

Bij iCulture volgen we alle ontwikkelingen uiteraard op de voet. Zodra het event in de nacht van 30 op 31 oktober van start gaat, kun je alles via een livestream volgen. Ben je niet thuis of in de buurt van een computer? Al het nieuws lees je natuurlijk meteen op de website op je iPhone, iPad of Mac. Zet ook zeker de meldingen van iCulture aan om geen enkele aankondiging te missen!

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.